Fiskevald 12 Laksfors

 

I fiskevald 12, Laksforskulpen, selges det eksklusivt fiske med overnatting i Laksfors Villa. Dette valdet strekker seg fra den fantastiske Laksforsen og nedover. Fiskestrekket er på ca 0,5 km hvor du kan benytte deg av hele elva. Her egner det seg for fiske med flue, sluk og båt. Det er mulighet for å leie kjentmann/roer.

Laksfors Villa ble bygd til de engelske fiskelordene som fisket i Vefsna og kom til Laksfors på 1900-tallet. Den første hytta ble bygd i 1903, men den ble etter hvert for liten og i 1935 kunne engelskmennene flytte inn i ny og større hytte som ble kalt Laksfors House. I bygda snakket folk om engelskvillaen og Laksforsvillaen. Etter at engelskmennene forlot Laksforsen, har villaen vært eid av NVE og Statkraft fram til den ble solgt i 2017 til grunneierne av Laksfors Gård. Bygget har gjennomgått omfattende restaurering, slik at villaen fremstår i dag i god standard med en unik og god atmosfære – og ikke minst med en fantastisk utsikt til Laksforsen og fiskevaldet som hører til. Når du våkner om morgenen og ser ut av vinduene, ser du laksen hoppe rett utafor villaen! Villaen består av 9 soverom og 13 sengeplasser. Det et romslig og velutstyrt kjøkken, samt spisestue og peisestue. Det har 3 bad og 2 separate WC. Frysemuligheter for fisk.

Andre overnattingsmuligheter finnes det også på gården, Dagfinnstuo. Det er ei laftehytte som står på elvebakken med fin utsikt over Vefsna, men hvor du må kjøpe fiskekort gjennom www.inatur.no og med fiskemuligheter ellers i Vefsna. Hytta passer for 3 personer med 2 soverom, dusj/WC samt felles kjøkken og stue.

For fiske og overnatting, ta kontakt med oss for nærmere informasjon. Dere kan besøke vår nettside www.laksfors.no eller på Facebook: Laksfors Villa

Kontaktperson: Inger Laksfors

Tlf: 47 415 44093

E-post: laksfors@online.no

Adkomst:

  • 30 km fra Mosjøen
  • 35 km fra Mosjøen Lufthavn
  • 16 km fra Trofors stasjon
  • 1,1 km fra E6