Fangst av pukkellaks

Den kommende sesong vil bli intens i våre to lakseelver, Kongsfjordelva og Storelva. Mange prosjekter skal bidra til kartlegging av bestandene av laks og sjørørye, og danne grunnlag for en god og fremtidsrettet forvaltning. Her er en oversikt.

Det er nå kommet på plass nye regler for fiske etter røye og ørret i sone 3 - Buetjern. Faktisk er åpning av dette fisket allerede 1. juni - så her er det spennende fiskemuligheter i forkant av den kommende laksesesongen.

BJFF arrangerer ungdomscamp i Kongsfjordelva 2021 - for barn og unge opptil 18 år. Vi starter opp 30 juli, og arrangementet er en glimrende innledning til laksefiskets spenning og hemmeligheter. Her får man lært fluefiske og underveis med gode råd fra gode instruktører fra fiskeforeningen.

Laks fra

Laksefiske er så mye mer enn bare fangst. Det er eventyr, pirrende opplevelser og masse natur. Ferie med mening. Vi...

Slik er fisket i elva vår

Fiskekort og soner

Les mer
Fangst-statistikk i Kongsfjordelva i 2020
2,8
Gjennomsnitt vekt på laks (kg)
855
Totalt antall fisk fisket
55
Laks 7kg og over
575
Laks under 3kg

Nå er det klart for påmelding til dugnad i Kongsfjordelva og Storelva. Medlemmer som jobber dugnad oppnår fordeler senere i sesongen - og viktigst av alt: Elvene trenger deg nå. V i går frem mot en særdeles spennende sesong, og vi oppfordrer våre medlemmer og fiskevenner i våre to lakseelver å bruke litt tid på våre fantastiske lakseelver. Velg din dugnadshelg. 

Nyheter fra Norske Lakseelver og andre elver

Bjørnar og Ørjan prøver med diskusjon, digresjon og kanskje litt fakta lose folk gjennom fiskens og fiskerens liv. I denne episoden gjester NLs egen Sigurd Hytterød podden med sin spisskompetanse på Gyro.

Norske Lakseelver/Gyro

Fra andre medier