Storelva

Årets sesong for Storelva i Berlevåg ble blant de bedre. God oppgang både av laks og sjørøye. Solid gytebestand for laksen, og rekordartet oppgang av sjørøye. Utrolig spennende elv med lite fisketrykk, store og vide fiskemuligheter -  samt særdeles ansvarsfulle fiskere.

Laksesesongen for elva ved verdens ende skulle bli den dårligste på mange år, både når det gjelder oppgang og fangst. Totalt var det en oppgang av 1052 laks. Derimot den russiske inntrenger - pukkellaks kom i et antall av minst 2000. En svært krevende sesong for Kongsfjordelva.

Pukkellaksen skaper store overskrifter i Finnmark for tiden. Mange vassdrag sliter med å stoppe invasjonen av den uønskete russiske laksen. Mye tyder på at problemet vil bli stadig større i årene som kommer. Derfor har BJFF sammen med teknologigiganten Huawei startet opp i Storelva et pilotprosjekt som kan bli deler av en mulig løsning.

Laks fra

Laksefiske er så mye mer enn bare fangst. Det er eventyr, pirrende opplevelser og masse natur. Ferie med mening. Vi...

Fiskesoner

Slik er fisket i elva vår

Les mer
Fangst-statistikk i Kongsfjordelva i 2020
2,8
Gjennomsnitt vekt på laks (kg)
855
Totalt antall fisk fisket
55
Laks 7kg og over
575
Laks under 3kg
Kongsfjordeva

Sesongen har absolutt ikke gått som ønsket. Tallene fra videotelling, drivtellinger og fangstrapporter viser at det høstbare overskuddet i Kongsfjordelva i år er lavt. Det  tåles en forsiktig  beskatning på smålaks - altså laks under 3 kilo, mens fisket på mellom- og storlaks stoppes. Vi oppdaterer nå forvaltningstiltak gjeldende fra 15 juni.

Det er igangsatt umiddelbart begrensning i fisket i Kongsfjordelva etter svak oppgang hittil. Dagskvoten settes nå til kun 1 laks i døgnet - og etter avlivet fisk skal fisket straks opphøre. Forvaltningstiltaket er nødvendig siden det er stor usikkerhet rundt bestandsutviklingen i elva denne sesongen.

 

 

Endelig - Kongsfjordelva er åpen for laksefiske. En særdeles spennende sesong er igang, og forventningene av oss alle som svinger snøre - og deler håp - er stor. Hvordan vil sesongen bli…? Vil siste års trend med nedgang snu…? Vil pukkellaksen komme, eller helst dra østover og hjem…? Den nye sesongen er ihvertfall igang og velkommen skal du være til Kongsfjordelva.

Nyheter fra Norske Lakseelver og andre elver

Den 24/11 ble nye fiskeregler for Namsenvassdraget sesongen 2022 fremstemt på RS-møte. Les mere her.  

NamsenvassdragetSportsfiske

Fra andre medier