Østduun

Østduun Laksevald er et utpreget båtvald i midtre del av Namsen, valdet er totalt ca 2,3 km langt fordelt på 2 soner (øvre og nedre) valdet er variert med dype rolige partier, og noen stryk med mere fart. Det er gode fiskemuligheter på høy som lav vannstand. det kan fiskes med inntil 3 båter, og det er landfiske fra begge sidene. Valdet er variert så det kan fiskes med alt av utstyr, også noen fine flue spots.

Namsen_østduun_fiske_båtfiske_roing_landstad

Øvre er ca 1500 m og nedre er ca 800 m langt

Så det fiskes annenvær dag på øvre og nedre, skifte mellom øvre og nedre er kl 00.00 på natta.

På toppen av øvre starter det med et stryk før det blir roligere ned mot Leirgalten. etter Leirgalten blir det bredere og det er et lite spenende stryk mitt i elva som strekker seg ned mot Musbekken. Etter musbekken blir det en lang sving med fin strøm og passe dybde med en rekke fine fiskeplasser.

Namsen_østduun_landskap_elv_landstad

Nedre starter med en lang dyp kulp som strekker seg nedenfor Skottleiken bru, under brua stopper det ofte laks i skyggen av brua du kan stå oppe på brua å se fisken. I kulpen nedenfor brua stopper ofte fisken for å hvile etter at den har gått opp stryket, stryket strekker seg ca 250m ned mot nabovaldet Valskrå. Videre er det ca 4.5mil ned til Namsfjorden.

Namsen_østduun_laks_landstad

Ved hovedbåtplassen ved brua er det fint tilrettelagt med bålplasser og grill, og der er en av valdets overnattingsplasser, hytta.

Den andre overnattingsplassen er huset oppe på gården, et fult utstyrt hus med det du trenger for oppholdet.

Oppe på gården er det også en fantastisk strikkebutikk. Strikkeburet er kåret til Norges beste garnbutikk, så absolutt verdt et besøk. i andre etg over butikken er det et gårdsmuseum som også bør besøkes.

Gården Østduun ligger i Grong kommune ca 7 km fra Grong sentrum og E6, i retning mot Namsos (Fv 760).

Det er praktisk med egen bil, men det er ikke langt fra flyplass i Namsos, eller togstasjon på Grong.

Vi tilbyr overnatting i et gammelt men oppusset hus på gården, der er det 4 soverom, med plass til 8 personer.

Ellers er huset fult utstyrt med det du trenger av utstyr.

Hytta ved elva er litt enklere, men til gjengjeld har den fantastisk utsikt ut over elva. det er 6 sengeplasser i hytta, der er det gass kjøleskap og gass kokemuligheter, samt 12v lys.

DESINFISERING av fiskeutstyr skal gjøres før fiske starter ,å det kan gjøres oppe på gården.