Laksefiske i Namsenvassdraget

Laksefiske i Namsenvassdraget har en lang historie i sportsfiskermiljøet, og som også strekker seg godt utenfor Norges grenser. Vassdraget er svært variert og kan tilby laksefiske både fra land og fra båt, og med både flue, sluk, wobler og mark. 

 

Namsen er hovedelva i vassdraget, og Bjøra og Sanddøla er de store sideelvene. Alle tre er i kategorien storlakselver og vil være arena for gode sportsfiskeropplevelser for både godt erfarne og uerfarne sportsfiskere. Her finner du en god kultur med guider og roere som vil bidra til at du som sportsfisker øker sjansene dine for de gode opplevelser.

Vassdraget er organisert i henhold til Miljødirektoratets krav og forvaltningsansvaret ligger hos Namsenvassdraget Elveierlag som representerer ca 420 rettighetshavere. 

Generell beskrivelse av fisket

Namsenvassdraget Elveierlag forvalter vassdraget, men har ikke noe overordet ansvar for salg av fiskekort. Dette løses av rettighetshaverne selv. Langs vassdraget finnes det svært mange fiskekorttilbydere som tilbyr alt fra kortsalg til eksklusive fiskerpakker. Mange rettighetshavere samarbeider om fiskerettene sine slik at tilbudet skal bli best mulig for sportsfiskeren. 

Gjennomsnittsfangstene av laks de siste ti årene ligger på drøyt 6500 laks årlig, og gjennomsnittsvekten ligger på i underkant av 4 kg. 

Namsen_fangst_laks_jan arild landstad

Fiskearter

Laks og sjøørret er de dominerende fiskeartene men det er også registrert elveniøye, ål og skrubbe. 

Kultivering

Namsenvassdraget er en av elvene som inngår i UORO-prosjektet, hvor det sjekkes for genetisk innblanding fra oppdrettslaks. Hver høst organiserer elvelaget utfisking etter oppdrettslaks. 

Fiskeregler