Sandbrauta

Sandbrauta, ligger noen hundre meter nedenfor Gaulfossen, er trolig en av de bedre valdene i elva Gaula.

Gaulfossen deler Gaula i en øvre og en nedre del. I begynnelsen av juni på stor elv, har laksen problemer med å gå gjennom Gaulfossen på grunn av høy vannstand og kaldt elv. Derfor er den nedre del av Gaula vanligvis best i juni, særlig de valdene som ligger nær Gaulfossen hvor laksen konsentreres, venter på å gå opp fossen.

Sandbrauta valdet er 800 m langt på den vestre siden av Gaula, og er bra egnet for opptil seks stenger samtidig. Valdet holder flere gode kulper og stoppe steder for stor laks. Sandbrauta fisker svært godt på høy vannstand, og valdet holder mange storlakser i begynnelsen av juni. Senere i sesongen i midten av juli og august, når vannstanden er lavere, Fisker Sandbrauta også godt, da spesielt på de nedre delene av valdet

Sandbrauta Lodge:

Fiske lodgen ligger utrolig fint til, kun et steinkast fra elva.

Dette tradisjonelle norske huset er nyoppusset og egnet for fiskeopplevelser.

Huset har alt du trenger og kan forvente for at oppholdet skal bli så behagelig som mulig. Huset har 5 soverom totalt og 8 sengeplasser. I huset finner du en stue / oppholdsrom med TV og DVD, spiseområde, flere dusjer og toaletter, tørkerom for vadere og vått utstyr etc.

Utenfor er det et fint sted der du kan ha din grill, ha en utendørs middag, se på elva, eller bare ta en kaffe og en hvil mens du binder fluer før kvelden hendelsen i elva.

Hytta og valdet ligger ca 1t 15m med bil fra Trondheim Lufthavn.

Valdet har for kommende sesong ledig fiske i perioden 20/6 til 21/6, samt 26/6 til 10/7.

Det er også ledig fiske fom uke 29.

I ledige perioder vil det bli solgt døgnkort. Disse kan kjøpes på Gaula Natursenter.

 

Adkomst
Grei