Allerede erfarne laksefiskere

Rekrutering er viktig og i Ranaelva ønsker vi spesielt de yngre hjertelig velkommen til å fiske. Sesongen 2023 var 5 sesongkort tilgjengelig i de nedre delene av elva for ungdom mellom 12-18 år.  For de som ikke var så heldig å få seg et sesongkort, er  muligheten å fiske sammen med foresatt på dennes kort og kvoter.   

Ranaelva
mandag 07.august 2023 / 13:38

 Müllerfamiliene benytter enhver anledning til å fiske i elva og har alltid hatt med guttene sine..

Jonas

For en lykke å være 10 år og få landet og avlivet en skikkelig smålaks på 62 cm og 2,0 kg en tidlig formiddag på Meforsen. Jonas var denne formiddagen den lykkeligste gutten i elva. Og pappa Morten var akkurat like stolt og glad.

Forøvrig fikk også pappa tatt noen kast og ble belønnet med en flott laks på 4 kg som svømmer lykkelig uvitende om at han kunne vært «kakka» om han hadde vært gytt i ei anna elv.

Det gikk ikke lang tid etter at søskenbarn Jonas (10 år) hadde landet smålaksen før Tobias på 9 år klinket til med en flott sjøørret på 1 kg som fortsatt svømmer lykkelig på Meforsen. Og 9åringen landet også en superflott laks med strategiske mål: 80 cm og 5 kg – behørig gjenutsatt.

Jonas 10 år

 

15 åringen Fredrik ( bror til Tobias) landet 2 nygåtte hannlaks med lus på henholdsvis 3,5 og 6,3 kg. Begge gjenutsatt. 

Tobias

Pappan til Jonas og Fredrik fikk også slippe til og landet en oppdretter som blir røykalaks og en flott hannlaks  på 6,4 kg som skånsomt ble gjenutsatt.

Tenk for opplevelser disse guttene opplever hver for seg og sammen med hverandre med solid guiding av sine foreldre.
Ungdommen er vår framtid 🙂