Ny runde med Red Skin disease?

Det ser ut som om fiskesykdommen Red Skin Disease rammer Enningdalselva i år også. To fisker med klare symptomer er foreløpig fanget.

Paal
tirsdag 25.mai 2021 / 13:58

Finner du syk/død fisk - varsle her!

Laksesesongen i Eningsdalselva ble åpnet i går. Det ble fanget 28 laks under meget gode vannføringsforhold. Dette er den beste sesongåpningen på lenge. 

I går ble det fanget tre laks, hvorav to hadde tydelige symptomer på Red skin disease. Den tredje hadde milde symptomer. Det er også observert en laks med tydelig unormal adferd. Laksen står i et rolig parti av elva med ryggfinnen over vann. Det er mistanke om at denne også kan ha Red skin disease. På nåværende tidspunkt ser det lysere ut enn i fjor, noe som muligens kommer av den lave vanntemperaturen.

Det er forskere i elva denne uka som skal ta ut prøver.

Foreløpig er det ikke meldt om fisk med symptomer fra andre steder i landet, men mesteparten av elvene har heller ikke åpnet.

Norske Lakseelver og forvaltningslaget i Enningdalselva følger situasjonen nøye.

- Villaksen trenger ikke flere prøvelser. Det er heldigvis forskning på gang rundt denne sykdommen, men vi ønsker en bedre finnanisiering av en samordnet nordisk forskning på problemet, uttaler Generalsekretær Torfinn Evensen.