Urstadmælen

Tre kilometer nedenfor den kjente Fiskumfoss finner du fiskevaldet Urstadmælen. Det er et landfiskevald med noen dype renner hvor mange sluk- og markfiskere har tatt rekordlaksen sin.

Urstadmælen er et landfiskevald med noen dype renner hvor mange sluk- og markfiskere har hatt fine opplevelser. Opp gjennom årene er det mange fiskere som har tatt rekordlaksen sin her. Nederst på valdet er det en badeplass med svært fin sandstrand (Lissnamsin). Det er skogsbilvei langs elven og det finnes benker og bord med tak over, samt ett toalett. Valdet er også tilrettelagt for funksjonshemmede med en rampe for rullestol. Det selges 5 døgnkort (00:00-23:59) per dag.

For fiskere på Urstadmælen kan ikke den nedre sonen fiskes på partallsdatoer i juni og juli, samt oddetallsdatoer i august.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse

Valdet ligger skjermet i et naturskjønt område 3 km nedenfor Fiskumfoss. De ligger et stykke unna E6 og trafikkstøyen.
Like nord for Urstadmælen ligger Namsen Lakseakvarium med restaurant og museum. Dette kan brukes til bespisning for fiskerne og har flere severdigheter som museum, akvariet og laksestudio i laksetrappa.

Tørrisdalen er ett eksklusivt vald med lange tradisjoner. Det var her de engelske lordene fisket og fikk bygd ett stort og prektig hus de bodde i under oppholdet på Urstad Gård. Ta direkte kontakt med Per Arne Løvhaugen for mer informasjon og kjøp av fiskedager. Per Arne kan nåes på: Telefon:+4741366544 eller E-mail: Per.Lovhaugen@allskog.no

Fiskeregler

Fiskekort er kun gyldig sammen med bevis for betalt fiskeravgift.

Kartet på salgssiden er kun veiledende. Oppmerking i elva, og/eller lokale fiskeregler, er til enhver tid gjeldende for gyldig fiskeområde.

For fiskere på Urstadmælen kan ikke den nedre sonen fiskes på partallsdatoer i juni og juli, samt oddetallsdatoer i august.

Adkomst

Laksvaldene Urstadmælen og Quilten ligger i Grong kommune i Nord-Trøndelag, mellom Gartland og Harran. Med bil kjører du E6 10 kilometer nordover fra Grong sentrum. Hvis man tar av til høyre der det er skiltet ”Rossetnes” på Gartland og følger veien ca. 1 km, ta deretter til venstre ca. 100 meter før Namsenbrua.

Nærmeste togstasjon er Grong stasjon. Nordlandsbanen har tre avganger i døgnet fra Trondheim og fra Trondheim Lufthavn Værnes.

I tillegg til å reise med fly til Trondheim Lufthavn Værnes (180 km fra valdene), er det også mulig å reise med fly til Namsos Lufthavn (60 km fra valdene).