Ranaelva-sone 4 Forsbø

Forsbø

Du har ca 300 m fiskestrekning på ene siden av elva.

En av de mer populære plassene i elva er Forsbø. Dette skyldes nok først og fremst at det er ei relativt lang fiskestrekning, men også at det er en svært god plass etter både stor laks og sjøørret.

Ønsker du å fiske på Forsbø, kjører du nordover langs E6 ca.6,5 km fra Selforsbrua til Fallhei. Ca 100 m før bomstasjonen tar du veien til høyre mot Forsbø . Parkeringa er på toppen av bakken ved siden av hvit garasje på venstre hand. Herfra går du ned bakken og tar til venstre ved valdskiltet - videre  går du bort til den røde fjøsen og garasjen og  stien ned til elva går rett ved siden av garasjen (se valdskilt).

Forsbø starter med et herlig brekk som på rette vannstanden kan være direkte giftig. Dette er et typisk fluebrekk. Brekket går over i en dyp og kraftig strøm som strekker seg en drøye 150 m nedover elva. I denne strømmen er mang en laks kroket.
Rundt berget som denne strømmen ender ved, får du en nydelig strøm langs land. Dette er en perfekt plass for å jakte når elva ikke er for stor. Her kan du fiske ca 200m. nedover elva. Sluk er også svært velegnet på Forsbø.
For fluefiskeren er dette en drømmeplass om du behersker underhandskast. Her er en plass som tohandsstanga kommer til sin rett.

Parkering ved å ta av fra E6 ca 100 m før bomstasjonen. Parkeringa er på toppen av bakken v/ hvit garasje og er merket med P-skilt

Contact