Quilten

To kilometer nedenfor den kjente Fiskumfoss og nederst i Tørrisdalen finner du fiskevaldet Quilten. Her kan du kjøpe en eksklusiv rett til valdet som er godt egnet for båtfiske og fluefiske fra land.

Laksvaldene Quilten og Urstadmælen ligger i Grong kommune i Nord-Trøndelag, mellom Gartland og Harran. Med bil kjører du E6 10 kilometer nordover fra Grong sentrum. Hvis man tar av til høyre der det er skiltet ”Rossetnes” på Gartland, følg derretter veien ca 1 km., ta til venstre ca 100 meter før Namsenbrua.

Nærmeste togstasjon er Grong stasjon. Nordlandsbanen har tre avganger i døgnet fra Trondheim og fra Trondheim Lufthavn Værnes.

I tillegg til å reise med fly til Trondheim Lufthavn Værnes (180 km fra valdene), er det også mulig å reise med fly til Namsos Lufthavn (60 km fra valdene).

Gode fisketips

Quilten starter nederst i Tørrisdalen og er en landfiskesone godt egnet for fluefiske, men også egnet for båtfiske. Det er varierende strømstyrke, sterkere strøm øverst. Variert og fint å fiske fra både land og båt. Det ligger en grønn plastbåt (Päijän 471L) med stangholdere ved parkeringsplassen med utedo og sittegruppe. Den kan brukes til båtfiske eller til å ro båt ut på Quiltøyra, som er en stor øy, hvor det er fine fiskeplasser og mulig å sette opp telt. Elveløpet på begge sider kan fiskes.