Elveside

Sesongstart i Kongsfjordelva

Nu folkens er det tid for å dra frem stanga og fluer fra skapet. Kongsfjordelva er åpnet for fiske. Vannføringen er tilnærmet idiell, og laks er tatt allerede første fiskedøgn. Både i nedre del av elva og i sone II. Flotte mellom- og smålaks. Så laksen er på vei opp elva.

BJFF Info
Lørdag 22.juni 2019 / 12:02

Sesongen 2019 er igang her er noe av nødvendig infoen før en skal søke lykken etter laksen .

I notatet under finner du info om kjøp og bestilling av fiskekort samt priser.

Husk å betale fiskeravgifta som du finner her:

Denne må alle som har fylt 18 år ha for å fiske laks i norsk vassdrag.

Sett deg også inn i fiskereglene. Dem finner du her på våre sider:

Vil du lese mer om elva, foreningen, fiskeplasser og mere til besøker du denne linken:

BJFF oppfordrer alle til å ta skjellprøve av fangsten (avlivet), og det gjelder både Kongsfjordelva og Storelva. Vi vil trekke vinnere fra alle innleverte prøver med flotte premier - eksklusive øfiskedøgn og spesiallagde fluer for elva vår.

Fisket i Kongsfjordelva startet i natt ved midnatt og den ivrige dugnadsarbeider og laksefisker Stig Smelror tok årets første Kongsfjordlaks. Allerede 10 minutter inn i sesongen var årets første laks på land og sesongen berget. Laksen var 4,1 kilo.

Per Mortensen, også han både ivrig dugnadsarbeider og laksefisker, var ikke stort dårligere, etter 10 minutters fiske tok laksen og omlag ti minutter senere var den på land.

Utover dagen meldes det om flere som har fått eller hatt på små- og mellomlaks i elva. Og her slenger vi på bilder av heldige fiskere. Vi gratulerer de heldige fiskerne, og ønsker "skitt- fiske" fremover.