Sportsfiske/Sportsfiske

Sesongåpninga

Anonym
fredag 01.juni 2018 / 15:18

Sjeldent har det vært så fine forhold i Lakselva under sesongåpningen, men det var ikke mange fiskere å finne langs elva i natt når jeg dro for å lodde stemninga. De tre jeg traff på kan vel av enkelte sies å være over gjennomsnittlig dedikert til laksefiske, og det viste seg at det ga uttelling for i hvert fall en av dem.


Vinh fikk æren av å åpne ballet i Lakselva i år - gratulerer!

Nede i sone 1, så jeg det stod en kar og fisket oppe i Bjørnekulpen, og når jeg kom opp til han forstod jeg at han hadde fisk på kroken. Med tanke på tida på året, tenkte vi begge at det måtte være en vinterstøing han hadde fått på kroken, men når vi fikk den inn, så vi at det ikke var det. Det var derimot ingen typisk feit Lakselvalaks, men vi innså at sesongens første blanklaks (selv om det diskuteres). Laksen ble målt til 87 centimeter og 6,2 kilo. Til info har vinterstøingene vi har merket nå før sesongen vært på +/- 100 centimeter og i samme vektsjikte.
I Pahanmukka var det ikke blanklaks å se i natt, men forholdene ligger absolutt til rette for at det kan tas fisk der fremover.

En oppfording til slutt. Selv om det ikke er mye vann, er det fremdeles kaldt, så en flytevest er billig forsikring!

Vi krysser fingrene og satser på flere fangster i dagene som kommer - skitt fiske!