Foto: Christina Gjertsen
Sportsfiske/Sportsfiske

Damenes Aften

Anonym
torsdag 12.juli 2018 / 11:44

I strålende solskinn avholdt vi Damenes aften (Villaksens dag) i Lakselva 11. juli. Av de totalt 23 fremmøtte var det noen som aldri hadde rørt en fluestang før, og andre igjen som var erfarne laksefiskere.

Vi må rette en stor takk til deltakerne som var med på å lage et så trivelig arrangement, og ikke minst våre samarbeidspartnere. Når Guideline fikk høre om arrangementet vårt, ble de så tent på ideen vår at de sponset oss med fire (!) Guideline Release-stenger som vi loddet ut blant deltakerne. En takk også til Intersport Lakselv, Europris Lakselv, Arctic Ilo og Midnattsrocken. 


Russell Whiteman og Svein Henriksen var de to innleide instruktørene, og innledningsvis ga de to en kort innføring i teorien bak fluekastet.


Etter en liten introduksjon, var det opp til damene selv å sette teorien ut i praksis. Her er det Ina Henriksen som får litt personlig oppfølging av Russell, noe som etter hvert gjorde at kastinga gikk bedre og bedre.


Det var som nevnt et fantastisk vær i går ettermiddag, og selv om strålende solskinn og klar himmel ikke er et perfekt fiskevær, gjør det i hvert fall godt for stemninga. Foto: Christina Gjertsen


Noen av de fremmøtte var allerede godt skolerte fluefiskere, og her gir Lisbeth Klemetsen tips og råd til Edelh Ingebrigtsen.


Rekruttering er viktig i laksefiske, og Damenes aften er jo et rekrutteringsarrangement. Her rekrutteres det også fra de yngres rekker, og Leah Emilia får instrukser fra Christina Gjertsen.


De heldige vinnerne i lotteriet. Fra venstre Heidi Drivenes som vant et magebelte med litt fiskeutstyr fra Intersport (en premie som i utgangspunktet ble vunnet av Christina Gjertsen - men som hun heiv tilbake i lotteriet siden hun allerede er fullt utstyr), Frøydis Haugen som vant en Guideline Release tohåndsstang #9/10, Leah Emilia J. Pedersen som vant en Guideline Release enhåndsstang #8, Sofia Järnhäll som vant en Guideline Release tohåndsstang #9/10 og Ina Henriksen som vant en Guideline Release enhåndsstang #8 - gratulerer til alle fem!


Hele gjengen samlet. Fra venstre (stående): Svein Henriksen, Siri Eliassen, Frøydis Haugen, Åse Kjellberg, Silje Coucheron, Silje Bentsen, Thea Aslaksen, June Salamonsen, Ina Henriksen, Edelh Ingebrigtsen, Anne Britt Larsen, Maiken Utsi, Karina Utsi, Sofia Järnhäll, Marianne Johnsen Utsi, Solveig Skarhol, Lisbeth Klemetsen, Linda Liland, Lone Amundsen og Russell Whiteman. Foran fra venstre: Leah Emilia J. Pedersen, Karita Somby, Lene Hanssen Gregersen, Heidi Drivenes, og Christina Gjertsen.

Vi takker alle for oppmøtet og en trivelig kveld!