Elveside/Inspirasjon

Damenes aften

Det er mulig damene i dalen her er litt ekstra tøffe...

Anonym
torsdag 04.juli 2019 / 11:18

Med lavt skydekke, regn i lufta og ikke engang et tosifret antal grader på gradestokken, gikk vi til årets "Damenes aften" men lave forventninger til hvor mange som kom til å møte opp. Det ble heldigvis fort gjort til skamme, og årets oppmøte stod ikke tilbake fra fjorårets arrangement - som ble avholdt i strålende sol! Det er mulig damene i dalen her er litt ekstra tøffe...

Etter en kort introduksjon til konseptet Damenes aften/Villaksens dag, ga jeg ordet til Martin Nilsen. Martin er nå ferdig med tre år på sportfiskelandslinja i Grong, og en ivrig laksefisker i elvene her i kommunen. Martin tok for seg grunnteknikken i spey-kastet, før deltagerne fordelte seg med hver sin stang for å praktisere. Det er åpenbart at Martin har plukket opp en ting eller to i studiet, for mens undertegnede bedrev vranglære, kom Martin og rettet opp i feilene. 

Damenes aften er et samarbeid mellom Intersport Lakselv, Guideline, Norske Lakseelver og oss i Lakselv grunneierforening. Guideline donerte i år to Release-stenger, som vi loddet ut blant deltagerne. Tara Lill Flåten Nicolaisen (t.v.) og Marthe Sandslett Seland (t.v.) var heldige med sine lodd, og vant hver sin stang. Vi håper den blir flittig brukt fremover!

Porsangers egen ordfører Aina Borch kom også for å tilbringe kvelden med oss, og selv om hun understreket at hun er vokst opp med juksa og havfiske, begynte vi etter litt instruksjoner og tørrtrening, å se antydning til et spey-kast. 

Når klokka nærmet seg 22, avrundet vi en trivelig kveld. Takk for nå - vi ses ved elva!