Nyhetsbrev

Meld deg på Norske Lakseelvers nyhetsbrev

Fluefiskekurs i Stjørdalselva

Damefiskekurs i Stjørdalselva

Damefiskekurs i Stjørdalselva - Foto: Ayna Heilong

- Hva heter den derre snurre-greia? Snelle?

2.-4. juli arrangerte Norske Lakseelver og magasinet Alt om Fiske et fluefiskekurs for damer. Kurset ble gjennomført med 14 smørblide damer, med engasjement, entusiasme og fiskeglede av en annen verden! Ikke alle hadde prøvd verken laksefiske eller fluefiske tidligere, så læringskurven var for mange av deltakerne stupbratt. Til å lære bort fluefisketeknikken hadde vi leid inn instruktør Ingvild Aurdal, som er Norgesmester i fluefiske og landslagsutøver under årets EM og VM i fluefiske. 

Kurset var delt i to, med en teoridel på dag 1 og praktisk fiske på dag 2 og 3. På kursets første dag, lørdag, holdt vi til på Brugetsgården i Meråker, tilhørende Meråker Brug.  I disse fantastiske omgivelsene fikk deltakerne innføring i fluekastets grunnteknikk, knuter, ulike snører og fluer. 

Tørrtrening og teori på Brugetsgården i Meråker - Foto: Ayna Heilong

Grunnkastet i fluekasting var i fokus denne dagen - Foto: Ayna Heilong

Det sosiale var også viktig på denne turen, og sammen lagde vi en fantastisk god middag på kvelden. 

En deilig middag etter en lang dag med fluekasting og knuteknyting - Foto: Ayna Heilong

På søndag morgen takket vi for oss på Brugetsgården og ble fraktet ned til Renå gård. Nå skulle det fiskes! Vi hadde til sammen 14 fiskehøler fordelt på 6,5 km elv tilgjengelig, og med profesjonelle guider fra Renå lå alt til rette for at fiskeopplevelsen skulle bli komplett. 

Guiden Andreas viser hvor flua bør lande for at laksen skal ta - Foto: Ayna Heilong

Anita M, Inger Elisabeth og Ellen i aksjon - Foto: Ayna Heilong

Linda får dreisen på bakslengen! - Foto: Ayna Heilong

Kokken Elliot på Renå Gård serverte deilig treretters middag på søndag kveld. - Foto: Ayna Heilong

Til tross for fantastisk god mat, var høydepunktet utvilsomt søndag kveld da Ann Marlene Hembre fikk sin første laks! Laksen ble fanget i Border Pool med en variant av green highlander. Det er alltid noe spesielt når noen får sin første laks, og at den ble fanget i solnedgang på damefiskekurset satte en perfekt ramme rundt det hele. Vi gratulerer så mye!

Ann Marlene Hembre med laks på 7,5 kg. Foto: Simen Nesje Enger

 

På vegne av Janicke fra Alt om Fiske, Ingvild Aurdal og meg selv takker vi for et vel gjennomført damefiskekurs i fluekasting i Stjørdalselva. Vi håper på nye kurs i 2017!