Camp Villaks i Stjørdalselva - en knallsuksess!
Camp Villaks i Stjørdalselva - en knallsuksess!
Sportsfiske/Inspirasjon

Camp Villaks i Stjørdalselva - en stor suksess!

Programmet var enkelt og greit, her skulle det fiskes! 

Ayna Heilong
torsdag 07.juli 2016 / 13:19

5.-6. juli var 12 ungdommer samlet for Camp Villaks i Stjørdalselva. Programmet var enkelt og greit, her skulle det fiskes! 

Vi var så heldige å få låne Renå Gård av Meråker Brug. Det ble satt opp to lavvoer på tunet og vi fikk bruke fasilitetene inne i det gamle engelskhuset i tillegg. Til sammen hadde vi 6,5km fiskestrekning å boltre oss på. Det var mange frivillige som møtte opp som guider, i tillegg til Mats, Simen og Andreas fra Renå Gård. Dermed kunne vi fordele oss slik at det var to ungdommer sammen per fiskeguide i hver høl. 

Målet med Camp Villaks er å inspirere og engasjere flere ungdommer til laksefiske gjennom å gi dem muligheten til å fiske på gode fiskeplasser, gi dem opplæring i bruk av ulike fiskeredskaper og informasjon om hvor i elva man bør fiske. Vi ønsker at deltakerne skal mestre laksefiske slik at de får gode oppleveler ved lakseelva.

Innføring i fluefiske og spey cast på Renå før vi gikk i elva.
Innføring i fluefiske og spey cast på Renå før vi gikk i elva.

 

På mandag ble det kjørt en lokkeflom i Stjørdalsvassdraget. Dette var en planlagt flom som ble iverksatt fordi det har vært en lengre periode med minstevannføring i vassdraget, og i følge konsesjonsreglene er kraftverket dermed pålagt å slippe en "flom". Det skulle vise seg å bli veldig gode fiskeforhold for deltakerne på Camp Villaks. Allerede etter 10 minutters fiske satt den første laksen. Den slapp etter noen få minutter, men det ble totalt landet fem laks på deltakerne første dagen, hvorav én ble gjenutsatt. En helt fantastisk opplevelse for ungdommene, hvor mange av dem ikke hadde fått laks tidligere. 

Alle deltakerne på Camp Villaks i Stjørdalselva
Alle deltakerne på Camp Villaks i Stjørdalselva

Det ble totalt landet seks laks på Camp Villaks i Stjørdalselva 2016
Det ble totalt landet seks laks på Camp Villaks i Stjørdalselva 2016

 

Dag to startet med fisking kl 6 på morgenkvisten. Iveren var på topp blant deltakerne, til tross for lite søvn denne natten. Lykken var derfor stor da det ble landet en flott laks etter kun kort tid denne morgenen. 

Camp Villaks Stjørdalselva 2016. Flott laks fanget onsdags morgen.
Camp Villaks Stjørdalselva 2016. Flott laks fanget onsdags morgen.

Etter frokost var vi innom klekkeriet på Meråker for å se småfisken svømme rundt i karene og å lære mer om laksens livssyklus. Vi avsluttet med fiske på Nordkringen Gård, etterfulgt av sodd før hjemreise. Det var en sliten, men veldig fornøyd gjeng som forlot Camp Villaks. 

Vi takker Meråker Brug og Renå Gård for stor gjestfrihet! Oppholdet, med fiskevald og overnatting/ mat på Renå har de donert til rekruttering. Vi retter også en stor takk til Nordkringen Gård som også stilte med fiskevald. Og selvsagt, TUSEN TAKK til alle frivillige som stilte opp på Camp Villaks slik at deltakerne fikk god oppfølging i elva og en knallfin opplevelse med laksefiske. 

Camp Villaks ble arrangert av Stjørdalsvassdragets Elveierlag og Stjørdal Jeger- og Fiskerforening i samarbeid med Norske Lakseelver og Norges Jeger- og Fiskerforbund. 

Camp Villaks 2016 er støttet av Miljødirektoratet og Sparebankstiftelsen