Fiskeforvaltningen har lange tradisjoner for å rette fisket mot ønskede fiskearter, størrelsesgrupper av fisk, kjønn eller livsstadier. Dette gjøres bl.a. ved å pålegge fiskerne å gjenutsette fisk som er under minstemålet og fisk som er utgytt (vinterstøing). Her er det du trenger å vite for å gjøre dette riktig (du kan også se video her).
Kvalitetsnorm for villaks slår fast at det skal være minst 80% av normalt høstbart overskudd. Kun 48% av bestandene oppnådde det i 2019.
Hembre Gård med Aksel og Beate Hembre stilte vald og Camping disponibel for årets Camp Villaks i Stjørdalselva. Guidene Mattias «Hajas» Andersson og Kenneth Löfstrand med flere i og rundt Elveeierlaget og fiskemiljøet stilte frivillig opp denne helgen sammen med mange av SJFF sine medlemmer for 16 tilreisende ungdommer fra Oslo i Sør til Verdalen i Nord.
I anledning Villaksens år vil Norske Lakseelver sammen med Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangere en nasjonal åpning av laksesesongen 1. juni. Klima- og Miljøminister Ola Elvestuen kommer, gjør du?
I anledning Villaksens år vil Norske Lakseelver sammen med Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangere en nasjonal åpning av laksesesongen 1. juni. Klima- og Miljøminister Ola Elvestuen kommer, gjør du?
Målet med Villaksens dag er å skape mer fokus på villaks og sjøørret, og ikke minst skal vi skape fiskeglede!
Den varme og tørre sommeren 2018 ga det dårligste laksefisket på 30 år. Kun 98 947 laks ble fanget i sportsfiske i elv.
13. november var det offisiell åpning av Det internasjonale villaksens år 2019. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) understreker at villaksen er prioritert område, spesielt til neste år.
Stjørdalsvassdraget har hatt stor betydning for dalføret gjennom flere århundrer, ikke minst i form av laksefiske hvor bønder med tilgang til elva drev fangst med faststående innretninger og med nøter og garn. Laks var på mange av gårdene et viktig innslag i kostholdet om somrene, ja langt ut over å være en kulinarisk opplevelse slik vi gjerne klassifiserer et villaks-måltid i dag. Det går mange historier fra gamle dager hvor tjenestefolk reserverte seg mot å få servert laks hver dag, maks 5 dager i uken, takk!