Nye fiskeregler for 2024 ble vedtatt av RS i Namsenvassdraget den 30/11. Les mere her.
New fishing regulations for 2024. Read more:
Nye fiskeregler for 2024 ble vedtatt av RS i Namsenvassdraget den 30/11. Les mere her.
New fishing regulations for 2024. Read more:
Året laksesesong er godt i gang og det er i skrivende stund registrert 71 fangster med en snittvekt på 7,8 kg.
Selv om fisket er godt i gang ønsker vi i SVEL å komme med litt viktig info om sesongen.
Røssåga har lange tradisjoner som attraktiv lakseelv for sportsfiskere. De første engelske laksefiskere kom til bygda først på 1870-tallet.
Namsenvassdraget har i år for første gang vedtatt sesongkvote, og dermed aktualiseres gjenutsetting av laks i Namsen. Her er litt mer informasjon om hvordan og hvorfor.
Adopted by the supervisory board in Namsenvassdraget Elveierlag 24/11 2021
It is the landlord's / card seller's duty to inform the anglers about the local fishing rules, as well as check whether the fishing fee has been paid and whether the anglers have a valid disinfection certificate. It is the angler´s duty to familiarize themself with the local fishing rules so that fishing is practiced in accordance with these.
Hembre Gård med Aksel og Beate Hembre stilte vald og Camping disponibel for årets Camp Villaks i Stjørdalselva. Guidene Mattias «Hajas» Andersson og Kenneth Löfstrand med flere i og rundt Elveeierlaget og fiskemiljøet stilte frivillig opp denne helgen sammen med mange av SJFF sine medlemmer for 16 tilreisende ungdommer fra Oslo i Sør til Verdalen i Nord.
Brødrene Jørgen og Preben Korstad har vant Stjørdal SV sin miljøpris for sitt prosjekt "Elva som pedagogisk ressurs".
All laks som tas i Stjørdalsvassdraget skal det tas skjellprøver av. Veterinærinstituttet bruker disse for å se om det er vill- eller oppdrettslaks. Fra skjellene kan man også bruke for å finne alder på laksen, om laksen har gytet før og hvor fort laksen har vokst.
Stjørdalsvassdraget har hatt stor betydning for dalføret gjennom flere århundrer, ikke minst i form av laksefiske hvor bønder med tilgang til elva drev fangst med faststående innretninger og med nøter og garn. Laks var på mange av gårdene et viktig innslag i kostholdet om somrene, ja langt ut over å være en kulinarisk opplevelse slik vi gjerne klassifiserer et villaks-måltid i dag. Det går mange historier fra gamle dager hvor tjenestefolk reserverte seg mot å få servert laks hver dag, maks 5 dager i uken, takk!