Pris for skoleprosjekt. Fra venstre: Oddvar Nergård (rektor Hegra barneskole), Gudrun Lidal (SV), Preben Korstad, Kristoffer Fordal, Jørgen Korstad og Morten Harper (SV). FOTO: GURO STORLI AUNE

Korstad-brødrene får pris for sitt undervisningsprosjekt

Brødrene Jørgen og Preben Korstad har vant Stjørdal SV sin miljøpris for sitt prosjekt "Elva som pedagogisk ressurs". 

EirikYven
torsdag 06.juni 2019 / 14:30

Undervisningsprosjekt som heter «Elva som pedagogisk ressurs» er et tverrfaglig opplegg hvor elevene får opplæring i ulike aspekter i elva.

Onsdag fikk brødrene Stjørdal SVs miljøpris for 2019 for undervisningsprosjektet som gir forståelse for bærekraftig utvikling, med allmenn verdi og store bruksmuligheter.

Teori og praksis

Brødrene forteller at målet for prosjektet er å skape en tverrfaglig læring hvor man bruker naturen og nærmiljøet i teoretisk læring ved bruk av praktiske aktiviteter.

Prosjektet har som hensikt å lære elevene om villaksens liv, fisk som mat, oppdrettsnæringen, hvordan mennesker påvirker elva på godt og vondt og hvorfor Stjørdalselva har så stor betydning. «Elva som pedagogisk ressurs» tenner også naturgleden og miljøinteresse hos barn og unge, samtidig som det er med på å skape holdninger om at vi alle kan gjøre en positiv forskjell i naturen.

– Det er over 300 elever som har deltatt i prosjektet, som strekker seg over sju år. De starter med prosjektet fra 1. klassetrinn til de går ut av barneskolen i 7. trinn. Barna får muligheten til å bli med ut i praksis, noe som både er spennede og nyttig, forteller Preben Korstad.

Rektor ved Hegra Barneskole, Oddvar Nergård, forteller at prosjektet er veldig viktig for skolen

- Prosjektet har gitt et stort fokus på samfunnet i Hegra og elevene lærer seg om bærekraft ut i praksis. Prosjektet er tverrfaglig, noe som betyr at det har vært en stor del av undervisningen i alle fag. Vi synes det er utrolig spennende og barna får muligheten til å lære på en helt ny måte, sier rektoren.

Støtte lokalt

Brødrene har fått god hjelp fra viktige aktører som Stjørdalsvassdragets Elveeierlag, Stjørdal Jeger- og fiskerlag og en rekke andre aktører.

– SJFF har vært til stor hjelp til blant annet å øke kompetansen hos de involverte lærerne. NINA har stilt med utstyr, fagfolk og generelt vært en god støtte i skolens arbeid med prosjektet, mens Hegra historielag har hjulpet ved å bidra til et større innblikk i hvorfor elva har spilt en så viktig rolle. Vi har i tillegg fått god hjelp fra Hembre gård og HiNT, sier Preben Korstad

 

Brødrene Jørgen og Preben Korstad, her sammen med generalsekretær i Norske Lakseelver, Torfinn Evensen. Brødrene fikk alle midlene fra fiskekonkurransen som gave
Brødrene Jørgen og Preben Korstad, her sammen med generalsekretær i Norske Lakseelver, Torfinn Evensen. Brødrene fikk alle midlene fra fiskekonkurransen som gave

Støtt prosjektet!

Ønsker du å støtte prosjektet? VIPPS til Stjørdalssvassdragets Elveeierlag på 563 280 så sender vi midlene videre til  «Elva som pedagogisk ressurs». Merk betalingen med ESPR. Beløpet bestemmer du selv!