Geir

En julehilsen fra BJFF

 

Selv om vi nå går inn i årets mørkeste uker – så er det forlokkende å tenke på at samtidig går vi mot lysere tider – og en ny spennende sesong i våre elver. Vi i BJFF ønsker Deg en God Jul og Nytt år. Vi ser deg vel i elvene om litt.…?

 

BJFF Info
torsdag 22.desember 2022 / 19:10

Vi i Berlevåg Jeger og fiskerforening (BJFF) er glad for å ha nettopp deg på laget, og vil med dette takke deg for innsats og interesse for året som gikk. Våre to elver har lagt bak seg en bra sesong, oppgangen og gytebestanden har vært betryggende. Vår forening går godt og aktiviteten er høy, mye av det positive og oppbyggelige er det nettopp våre medlemmer som har fremmet. Samtidig vil vi påpeke at nye utfordringer kommer i det nye året.

Deretter gir vi ordet til Geir Kristiansen som sist vinter overtok som styreleder i BJFF. Han er godt kjent med foreninga og har hatt flere ulike verv, har selv vært aktiv laksefisker i mange år. Det har vært et hektisk år for Geir, som har tatt del i mange ulike oppgaver i foreninga. Han har vært sentral i Storelva og prosjektet ved Jernbanebroa, vært i aktiv i arbeidet med pukkelaksen og tatt del i forvaltningsarbeid så vel som annet dugnadsarbeid i foreninga.

- Vi har nå lagt bak oss et hektisk år med mye aktiviteter. BJFF har etter hvert opparbeidet seg god forvaltningsrutine, så som vanlig løp sesongen greit om du var i våre elver som fisker, besøkende eller på dugnad. I tillegg har foreningen også denne sesongen hatt flere prosjekter i elvene for kartlegging og kontroll. Det er mange dyktige folk i BJFF som bruker tid og ferie på elvene våre, på å gjøre forvaltning og foreningen bedre, øke kunnskapen. Vi skal vise dem alle dyp takknemlighet. Verken Kongsfjordelva eller Storelva har hatt like høy glans som lakseelver uten dem. Det sier altså Geir Kristiansen i BJFF, og fortsetter:

- De siste to sesonger har vi hatt store nasjonale aktører med på laget. Det er Huawei Norge, Simula Consulting og Trolls System, som sammen med oss i BJFF har utviklet et ganske unikt system for oppgangskontroll og utsortering av uønsket fisk. I Storelva ved Jernbanebroa er prototypen utviklet og testet. Det er banebrytende, og trolig kan nettopp det her bli det som løser floken med pukkellaksen i årene fremover. BJFF er stolt å være med å bidra sammen med så innovative partnere. Vi har bidratt med vår kunnskap om elven, om fiskene – adferd og bakgrunn som vi har fått fra flere års aktiv forvaltning og ikke minst mange prosjekter som har økt våre forståelse for elven, fisken og de naturgitte begrensninger. Vi håper og tror fiskefella på Jernbanebroa vil få betydning langt utenfor våre elver og kommune, sier Geir Kristiansen, som legger til at kampen mot pukkellaksen ikke er vunnet verken for Storelva eller Kongsfjordelva. Foreningen og medlemmer må forvente tunge tak i sesongen som kommer.

- Men vi er forberedt og vet at våre medlemmer stiller opp. Det er betryggende, sier Geir som da også ønsker deg God Jul og God Nytt År.