Kim Bakken, vakt i Storelva

Vakta i Storelva

Storelva – den nyeste av lakseelver i Finnmark, en tilnærmet ren villmarks elv  voktes av Kim Bakke som er BJFF sin elvevakt her for denne sesongen.

BJFF Info
Tirsdag 14.juli 2020 / 09:08

Fiskesesongen for Storelva i Berlevåg er nå i full gang. Elva har vært flomstor og veldig kald de her to første ukene siden sesongåpning. De store snømassene inne fra Raggovidda ga mye og iskaldkaldt vann, men den siste uken har vannføringen nærmet seg mer det normale – og med den har oppgangen av laks tatt seg kraftig opp. I hele den fiskbare strekningen fra elvemunning til fredningssonen ved Andre Laksholla er det nå registrert laks.

I år har BJFF vært overmåte heldig med å få vakt i elva som både er oppriktig interessert i laks og sjørøye, fiske selvsagt - og samtidig friluftsmenneske, jeger og fjellvandrer. Kim er 29 år og fra Vikran i Troms, han har en Bachelorgrad i utmarksforvaltning og skal videre med en mastergrad i biologi fra høsten av.

- Sommerjobb som elvevakt gir meg praktisk erfaring både innenfor forvaltning og oppsyn. Utrolig heldig har jeg jo vært å få komme til Storelva, det er en fantastisk fin elv med god laksebestand, og har allerede gitt meg utrolig mye fiskeglede de korte ukene har vært her. Jobb som vakt og samtidig ta del i forvaltningsarbeidet er givende og spennende. Nå håper jeg virkelig at mange andre fiske og frilufts interesserte finner veien til denne spennende elven, forteller Kim Bakke som altså skal vokte Storelva denne sesongen.

Kim i Storelva