mai kongsfjordelva

Bare 1 måned igjen.......

Det er faktisk bare en måned igjen til elva åpner for fiske.

BJFF Info
Fredag 22.mai 2020 / 01:11

Det har vært en usedvanlig tøff vinter med snø, mere  snø og kuling på tvers av alle himmelretninger - og som har hatt med seg enda mer snø. Først nå de siste uker er det tegn på at vinteren skal glippe taket og kanskje slippe våren til. Så om en legger godsiden til kan en si at vårtegnene nå så smått har begynt å vise seg. Meldingene tyder i alle fall på noen flere varmegrader fremover. Stor snømengde ligger fortsatt langs store deler av elvedalen, med solid skavl og iskant langs elva. Og enda mer i fjellene. Det er altså en sen vår, og slipper ikke virkelig varme til de nærmeste ukene så vil sesongstarten bli med ekstrem høy vannføring og iskant her & der – vi ser assosiasjoner med 2017. Skjer ikke radikale endringer de kommende uker, så blir nok det sesongstart med fiskestang og truger må vite.

Foreløpig er det altså Kong Vinter som regjerer i elva og dalen – men det er også i år håp om varmere tider. Og snart er det dugnadshelger og etterhvert sesongstart.