Elveside/Inspirasjon

Sesongåpning

Anonym
fredag 22.juni 2018 / 10:30

Tre uker ut i sesongen, lar de store fangstene fremdeles vente på seg, men totalt sett er vel ikke det noe utover det ordinære her i Lakselva. Sankt Hans blir alltid nevnt som den gyldne datoen for laksefisket her i elva, og den står jo nå like på trappene.


Noen fangster er det derimot blitt, og vi har fått låne et par bilder av de laksene som er tatt. Denne flotte og lusete laksen ble landet av Jan Okusluk, 18. juni (foto: Jan Okusluk).

Vannføringen i elva er per nå bortimot perfekte, og når det nå for alvor begynner å sige inn litt laks mistenker jeg at det kommer til å bli et bra fiske fremover. Dessverre er det både tåke og regnvær her nå, så en bildeoppdatering fra elva får vente til neste uke. Mulighetene er i hvert fall absolutt tilstede for at man skal få nærkontakt med laks fremover.


En annen som lykken smilte til var Jan Ole Benjaminsen, som fikk denne flotte laksen på 10,3 kilo, 20. juni (Foto: Jan Ole Benjaminsen).
  ​
Hvis man skal stole på værmeldinga, vil vinden dreie over til sørlig retning i starten av neste uke, og da er det mange som hevder at fisken både vil finne lettere frem til elva, og bli mer bitevillig. Så gjenstår det og se om hypotesen stemmer, eller om det eventuelt dreier seg om tilfeldigheter. Heldigvis er det en god del mysterier rundt laksen som vi enda ikke vet svaret på, som er med på å gjøre det så spennende!

Skitt fiske!