Lakseoppgang i Kongsfjordelva
Lakseoppgangen i Kongsfjordelva skjer i hovedsak i slutten av juni og de to første uker av juli.
Elveside / Arkiv

Rekordoppgang i 2015

Aldri før har det blitt talt så mange laks på ett døgn. 229 ble registrert nå i juli.

BJFF Info
Tirsdag 14.juli 2015 / 08:24

Den 9 juli 2015 ble det satt ny rekord i oppgang av laks i Kongsfjordelva, siden vi begynte oppgangsregistrering i 2010. Altså 9 juli passerte 229 flotte Kongsfjordlaks vårt videoregistreringsutstyr i fjordbunnen. Det er første gang vi har talt så mange laks som har passert gjennom slusa på ett døgn. Forrige rekord var i 2014 da ble 128 laks registrert 16 juli. Men nå i år gikk 100 flere, totalt 229 på ett døgn og 24 timer. Det skal bli en hard rekord å slå, men vår videoregistrering ruller videre, døgnet rundt og vil gjøre det til sesongslutt i august.

Innsiget av laks er noe spesielt i år. Laksen kommer i flak, noen dager rekordmange, andre dager veldig få. Generelt er det smålaksen som dominerer og en stor del av dem er ganske småfallen på 1 – 1,5 kilo. Oppgangen denne sesongen er hittil vært god, men det er noe tidlig å komme med en sikker konklusjon. Fra tidligere år er erfaringen at det er i de kommende ukene oppgangen er størst. Det vil bli overmåte spennende å se den videre utvikling i oppgangen av Kongsfjordlaks.

Vi minner også nå våre fiskere om at den store laksen er viktig, det er den som skal gyte og føre den flotte laksestammen vår videre. Vis måtehold i fangsten.