Kulpen

Fra Målselvfossens Elveierlag v/styret

Det har dessverre oppstått noen misforståelser rundt rapportering av fangstene i Kulpen i Målselvfossen i år. Vi er kjent med at det er satt ut negative rykter som følge av dette. Vi beklager dette og håper at følgende orientering om hvordan kvoter og restriksjoner faktisk fungerer i Kulpen vil oppklare misforståelsene.

Elveside/Fiskeregler

Slik er fisket i elva vår

Fiskekort og soner

Les mer
Fangst-statistikk i Målselva i 2019
4,93
Gjennomsnitt vekt på laks (kg)
2146
Totalt antall fisk fisket
562
Laks 7kg og over
732
Laks under 3kg

Fra Nye Troms 8.juni: Vil koronahensyn ødelegge for fiskesesongen som starter 15. juni? Hvilke hensyn kan det være lurt å legge vekt på i år? Hvordan skal fiskere og rettighetshavere forholde seg i ulike sammenhenger. Må fiske utøves på særskilte måter? Slike spørsmål vil fort dukke opp i år. Her følger noen betraktninger.

Elveside/Fiskeregler

Da er laksefiske i gang og det er landet flere fine eksemplarer allerede. Både i kulpen under Målselvfossen, og i kortsonen nedenfor. Det er onsdag kveld innrapportert 7 lakser, hvorav 2 allerede første dag. Den første laksen har også gått opp laksetrappa tross høy vannføring og lav temperatur. Forhåpentligvis er dette starten på en normal god fiskesesong i Målselva.

Sportsfiske/Fangst

Nyheter fra Norske Lakseelver og andre elver

Også i år har man oppdaget laks med blødninger i huden i Enningdalselva. Elveforvaltere og sportsfiskere fortviler, og forskerne prøver etter beste evne å finne ut hva dette kommer av.

Fra andre medier

28. juni 2020

Fortidens synder