Sørestad

Eksklusivt fluefiske på Sørestad

Mange mener at dette er det aller fineste fluevaldet i hele Suldalslågen. Det er utrolig fint vald å fiske på, flatt og med "passe" strøm og man har mange fine fiskeplasser uansett vannføring.
Sørestad er også et virkelig storlaks vald og det er få, om noen vald i Suldal som kan skilte med like stor gjennomsnittsstørrelse og de fleste sesongene blir det tatt flere laks over 10kg.

 

Valdet er det nest øverste i Suldalslågen og ligger på "rett" side av elva, for dem som er høyrehånds kastere.
Nedre grense er tydelig skiltet ved gjerde som går ut i elva ca 50m ovenfor Tjøstheim bru. Det er fin strøm å fiske de neste 50m ovenfor grensen. Deretter kommer man til Sølvberghølen som er en utrolig fin høl som alltid holder fisk hele sesongen. Her er det også en fullutstyrt gapahuk.
Litt lengre opp og forbi "Sølvberget" kommer man til Sørestadroren hvor man kan vasse over til en liten holme og hvor det ofte tas stor laks. Vad direkte ut i elva 2-3m ovenfor den gamle gapahuken og vær forsiktig slik at man ikke skremmer fisken. Vad oppover på innsiden og rundt holmen. Man kan så fiske seg nedover sandbanken.
Neste høl er den store og lett fiskbare Krunå hvor man har riksveien på andre siden og dermed gjerne kan få tilskuere om man kjører fisk. Her er det også fullt utstyrt gapahuk, kvilebu og toalett.
På langstrekket ovenfor vil man se en gapahuk og Skolehølen på motsatt side. I nedre del av denne krysser hølen over og blir dyp på vår side av elva og er et sted som ofte holder fisk.
Videre oppover får man en kort fiskeplass hvor to strømmer møtes på nedsiden av den store øya. Bak denne er det en glatt og nydelig høl som også kan holde fisk.
På øverste del av strekket har man Sørestadhølen hvor det også er en stor og fullt utstyrt gapahuk. Man kan starte å fiske så langt ovenfor denne som man klarer å gå. Hølen starter dypt og rolig og øker gradvis øker farten helt ned til strømlinja som går over elven ovenfor øya. Et langt fiskestrekk hvor det kan stå fisk over hele strekket ved rett vannføring.

Det finnes totalt fire gapahuker strategisk plassert på valdet.
Tre av dem er fullt utstyrte med ved, bålpanner, stormkjøkken og kokemuligheter med gass, kaffe, kopper og kar til fri benyttelse for fiskerne.
Det finnes også totalt fem store laksehåver plassert på utvalgte steder.
I Krunå er det utedo samt en liten kvilebu med ett par feltsenger hvor man kan hvile litt om det skulle behøves. Der finnes også en parafinovn om man skulle behøve å tørke klær og i tillegg to finnes to parafinlamper.  

Vi leier ut utvalgte tre og fire dagers perioder i løpet av sesongen
Maks fire stenger. Kun fluefiske med fluestang er tillatt.
Motfiske kan forekomme enkelte steder.
Faste kunder prioriteres.

Forespørsler om ledige perioder og pris kan sendes til torfinn@taelektronikk.no 

Sørestad

 

Her er hele valdet på Sørestad. Denne side (sørsiden) av elva. Mye å fiske på.

 

Fiskeregler

Lovlig fiskeredskap på Sørestad er flue med fluestang.
Alle plikter å sette seg inn i hvilke lover og regler som til enhver tid gjelder for Suldalslågen.
All avlivet fiske skal dokumenteres med bilde. Det vil settes krav om fremvisning av betalt fisketrygdavgift før fiske kan på begynnes.