Nedre Hiim

Laksefiske på Hiim har i generasjonar vore ein ynda stad å fiska laks. Fisket er i dag delt i to vald; nedre- og øvre Hiim.

Valdet på Hiim er omlag 3 km, og ligg vakkert og usjenert til utan trafikk og anna ferdsel. Nedre Hiim strekker seg over 1,9 km og inneheld 7 Hølar og ein foss; Kleppsfossen. Store deler av strekket egnar seg godt til flogefiske. Det øvre strekket er disponert av Team Skoti som me har eit tett og godt samarbeid med.

Nedre Hiim har i 16 år vore leigd ut på åremål, men er nå tilgjengelig for andre å oppleva. Valdet er delt mellom to grunneigarar, Olav Magne Hiim og Bjørn Benninghoff Hiim. 

 

Suldalslågen Hiim. Foto: Privat
Suldalslågen Hiim. Foto: Privat

Salget for 2024  finner du her www.hiimlaksefiske.com

 

Ettertraktet laksefiske på Hiim i Suldalslågen

Laksefiske på Hiim har i generasjonar vore ein ynda stad å fiska laks. Fisket er i dag delt i to vald; nedre- og øvre Hiim.

Valdet på Hiim er omlag 3 km, og ligg vakkert og usjenert til utan trafikk og anna ferdsel. Nedre Hiim strekker seg over 1,9 km og inneheld 7 Hølar og ein foss; Kleppsfossen. Store deler av strekket egnar seg godt til fluefiske.

Øvre Hiim er ca 1 km og inneheld varierte stryk og 3 store hølar, deriblandt Skoti. Strekket er variert og passar flue godt, men det er og stadar som egnar seg best til sluk.

Fiskepakke på Øvre Hiim

Disse kjente hølene finner her på Øvre Hiim: Skoti, Vikane, Grovahølene og Skjepavikå. Strekket er egnet for både flogefiske og slukfiske. Her får du store hølar samt nokon fine brekk. Skotihølen er ein av Suldalslågens beste hølar. Den blei kalla "The safety pool" av engelskmennene, grunna gode muligheiter for laks. Hølen holder framleis på sin gode statistikk. Skjepavika er ein høl midt i juvet med store stryk, både over og under. Dette er ein naturleg stoppeplass for laksen. Total fiskestrekning er ca 1000m, på sørsiden av elva.

Overnatting i pakken: Inkludert i leiga av strekket er ei hytta på 145 kvm, som ligg omlag 200 meter frå Lågen. Hytta blei satt opp av Atlantic hotell på 1950 talet. Hotellet leigde strekket på Hiim, ifrå denne tida fram til 1990 talet. Hytta har 2 bad, kjøkken, stove og 5 soverom, samt ein kjellar med boder og frysarar. Hytta eignar seg best for 8,, eller opptil 10 personar. Utvask av hytta, kr 650,-, kjem i tillegg. Sengetøy må ein ta med sjølv. Utsjekk av hytta er 12:00, men ein kan bruka strekket fram til klokken 15:00.

Atlantic hytta er inkludert i fiskepakkene på Øvre Hiim.

Fiskepakke på Nedre Hiim

Disse kjente hølene finner du på Nedre Hiim: Geitahelvete, Kleppshølen og Evjadalen. Deler av strekket består av djupe hølar og strie stryk, og egnar seg difor best til tyngre redskap. Den største hølen er "Kleppshølen". Rundt 400m av strekket er grunnere stryk som også egner seg til flogefiske. Strekket er på tilsammen 980m. Strekket går frå Leiria til Grovahølen + Geitahelvete. Total fiskestrekning er på ca 980 meter, på sørsiden av elva.

Overnatting i pakken: Inkludert i leiga av strekket er eit folgehus, som ligg omlag 80 meter frå Lågen. Det vil sei kort gåavstand frå frukostbordet til rolegheit med stanga i handa. Folgehuset har 1 bad, 1 wc, kjøkken, stove, spisestove og 3 soverom. 2 av soveromma har dobbelseng, 1 soverom har to enkelsenger. Folgehuset eignar seg best til 6 personer. Utvask av huset, kr 650,- kjem i tillegg. Sengetøy må ein ta med sjølv. Utsjekk er kl 12:00, men ein kan bruka strekket fram til klokken 15:00. Det er gode parkeringsområder på gården.

Folgehuset er inkludert i fiskepakken på Nedre Hiim.
Om oss:

Nedre Hiim har i 16 år vore leigd ut på åremål, men er nå tilgjengelig for andre å oppleva. Valdet er delt mellom to grunneigarar:

Olav Magne Hiim og Reidun Hiim. Bjørn Benninghoff Hiim og Alma Eyfjord Hiim

Følg oss på sosiale media!

Følg oss på facebook eller instagram. Bruk #hiimlaksefiske om du har bilder du vil dele fra sesongen.

Sjekk også ut nettsiden vår https://hiimlaksefiske.com/

Contact
  • Navn: Bjørn Hiim
  • E-post: Bjorn@hiimgard.no
  • Telefon: 992 88 022
  • Lenke: Link to Elveguiden