Ifølge fiskereglene i Ranavassdraget gjelder følgende angående desinfisering for 2024: § 6 Desinfisering av fiskeredskap: Utsyr som skal brukes i elva skal desinfiseres før fiske igangsettes.
Hvert år kommer det spørsmål fra foreldre om deres sønn eller datter kan fiske i Ranaelva?
I utgangspunktet er alle hjertelig velkommen til å fiske i elva, men det er nødvendig å opplyse om hvilke forutsetninger eller utfordringer det er å fiske i elver som er under kultivering/reetablering.
Oppsynet utføres av Ranavassdraget Fiskeforvaltning SA. Alle har Id bevis som skal framvises for fiskerne ved kontroll.
Innehaver av fiskekortet plikter å etterkomme de anvisninger som blir gitt av Oppsynet.
Året laksesesong er godt i gang og det er i skrivende stund registrert 71 fangster med en snittvekt på 7,8 kg.
Selv om fisket er godt i gang ønsker vi i SVEL å komme med litt viktig info om sesongen.
Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI) leier ørretfiske i Altaelva til Alta Jeger- og Fiskeforening (AJFF) fra og med 1. september til og med 14. september.
Fisket gjelder kun fluefiske etter ørret på strekningen fra nakken ovenfor Haraldholmen og ned til Alta bro. Stekningen er en fiskesone.
Hembre Gård med Aksel og Beate Hembre stilte vald og Camping disponibel for årets Camp Villaks i Stjørdalselva. Guidene Mattias «Hajas» Andersson og Kenneth Löfstrand med flere i og rundt Elveeierlaget og fiskemiljøet stilte frivillig opp denne helgen sammen med mange av SJFF sine medlemmer for 16 tilreisende ungdommer fra Oslo i Sør til Verdalen i Nord.
I anledning Villaksens år vil Norske Lakseelver sammen med Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangere en nasjonal åpning av laksesesongen 1. juni. Klima- og Miljøminister Ola Elvestuen kommer, gjør du?
Stjørdalsvassdraget har hatt stor betydning for dalføret gjennom flere århundrer, ikke minst i form av laksefiske hvor bønder med tilgang til elva drev fangst med faststående innretninger og med nøter og garn. Laks var på mange av gårdene et viktig innslag i kostholdet om somrene, ja langt ut over å være en kulinarisk opplevelse slik vi gjerne klassifiserer et villaks-måltid i dag. Det går mange historier fra gamle dager hvor tjenestefolk reserverte seg mot å få servert laks hver dag, maks 5 dager i uken, takk!