Året laksesesong er godt i gang og det er i skrivende stund registrert 71 fangster med en snittvekt på 7,8 kg.
Selv om fisket er godt i gang ønsker vi i SVEL å komme med litt viktig info om sesongen.
Året laksesesong er godt i gang og det er i skrivende stund registrert 71 fangster med en snittvekt på 7,8 kg.
Selv om fisket er godt i gang ønsker vi i SVEL å komme med litt viktig info om sesongen.
I samarbeid med Alta Bibliotek lyste Alta Laksefiskeri Interessentskap ut kunstkonkurranse for lokale skoler og barnehager. Tema for konkurransen var "Livet i elva". Det var klasse 9 E ved Alta ungdomsskole som gikk av med seieren.
Hembre Gård med Aksel og Beate Hembre stilte vald og Camping disponibel for årets Camp Villaks i Stjørdalselva. Guidene Mattias «Hajas» Andersson og Kenneth Löfstrand med flere i og rundt Elveeierlaget og fiskemiljøet stilte frivillig opp denne helgen sammen med mange av SJFF sine medlemmer for 16 tilreisende ungdommer fra Oslo i Sør til Verdalen i Nord.
Som mange nok har fått med seg, er det observert og funnet syk/død laks i flere elver. Det begynte i Enningsdalselva og vi har nå fått rapporter også fra Sandvikselva, Tovdalselva, Mandalselva, Tengs/Bjerkreim og Nausta
SISTE NYTT! MATTILSYNET PÅLEGGER DESINFISERING!!!
Det er oppdaget en til nå ukjent sykdom på laks flere steder i Norge. Alta Laksefiskeri Interessentskap (ALI) minner på at alle fiskere MÅ desinifisere fiskeutstyret sitt mellom vassdrag!!
Brødrene Jørgen og Preben Korstad har vant Stjørdal SV sin miljøpris for sitt prosjekt "Elva som pedagogisk ressurs".
Her finner du all informasjon om merket fisk i Altaelva.
Øvre Alta skole er i gang med prosjektet «Gargiaelva». Hovedmålet for prosjektet er å skape tverrfaglig læring ved å bruke naturen og nærmiljøet. Samtidig vil det gi teoretisk læring ved bruk av praktiske aktiviteter. Skolen ønsker å skape en forståelse for viktigheten av og et ønske om å ta vare på Gargiaelva.
Stjørdalsvassdraget har hatt stor betydning for dalføret gjennom flere århundrer, ikke minst i form av laksefiske hvor bønder med tilgang til elva drev fangst med faststående innretninger og med nøter og garn. Laks var på mange av gårdene et viktig innslag i kostholdet om somrene, ja langt ut over å være en kulinarisk opplevelse slik vi gjerne klassifiserer et villaks-måltid i dag. Det går mange historier fra gamle dager hvor tjenestefolk reserverte seg mot å få servert laks hver dag, maks 5 dager i uken, takk!