Åpent møte om situasjonen i Stjørdalselva

Møte i SJFF sine lokaler onsdag 10. juli kl 19:00.


Miljødirektoratet vil foreta en ny evalueringer av stengingsvedtaket i løpet av uke 28. Da kan Stjørdalselva på nytt bli åpnet for fiske.

Det blir et møte i lokalene til SJFF den 10. juli kl 19.00, der vi orienterer om prosessen rundt stenging av elva og hva som skjer hvis den blir åpnet for fiske igjen.

EirikYven
søndag 07.juli 2024 / 09:56

Det som er Elveeierlagets store bekymring nå er all oppdrettslaksen som går fritt i elva og potensielt kan smitte villfisk og samtidig ytterligere svekke genene til stjørdalslaksen. 
Hvis elva blir åpnet blir det først og fremst viktig å kunne bidra til å ta ut mest mulig av uønsket oppdrettslaks i elva. Stjørdalselva har naturlig dårlige siktforhold og derfor er utharpunering et dårlig alternativ. 


All villaks over 3 kg skal settes tilbake i elva, med det vil det føre til en svært stor grad av gjennutsetting. På møtet blir det informert om hvordan vi best kan drive utfisking av oppdrettslaks uten at det går ut over villaksen. Vi vil samtidig gi råd om hvordan se forskjell på villaks og oppdrettslaks. 

Dette er krevende og vi håper alle bidrar til at vi kommer gjennom denne spesielle situasjonen. Møtet nå på onsdag er ment å gi muligheter til å stille spørsmål og komme med synspunkter.
Velkommen på møtet.