Årsmøte i NL 2022
Norske Lakseelver samlet til årsmøte på Gardermoen 25-26/4 2022.
Elveside/Organisering

Kjære rettighetshaver

Du får dette nyhetsbrevet da du er registrert som rettighetshaver og er en del av fellesforvaltningen i vassdraget etter lakse- og innlandsfiskloven § 25. Fellesforvaltningen i vassdraget er medlem av organisasjonen Norske Lakseelver (NL), og med bakgrunn i dette ønsker vi og fellesforvaltningen å sende deg informasjon relatert til de lovpålagte forvaltningsoppgavene og det pliktige medlemskapet i fellesforvaltningen.

torsdag 02.februar 2023 / 15:38

Hva sender vi deg som rettighetshaver informasjon om?
Etter lakse- og innlandsfiskloven plikter fiskerettshaverne i vassdraget å gå sammen om felles forvaltning (pliktig organisering). Videre har fellesforvaltningen etter samme lov bestemt følgende oppgaver:
-regulering av fisket
-fiskeoppsyn
-informasjon
-smitteforebyggende tiltak
-fangststatistikk og rapportering
-kultiveringstiltak
-bestandsovervåking
-driftsplanlegging

Disse oppgavene er ufravikelige.

Norske Lakseelver ønsker med dette og kommende nyhetsbrev å sende deg informasjon og bakgrunn relatert til oppgavene nevnt over. 

Det er frivillig å motta informasjon fra oss, og du kan når du måtte ønske melde deg av denne tjenesten. Følg i så fall avmeldingslenken i nyhetsbrevet du har mottatt.

Hvorfor gjør Norske Lakseelver dette?
Norske Lakseelver er Norges største og mest betydningsfulle organisasjon for sammenslutninger i anadrome vassdrag. Vi er ikke kommersielle og jobber etter følgende formålsparagraf: «NLs formål er å ivareta medlemslagene, øvrige forvaltere og allmennhetens interesser med bevaring, bruk og utvikling av de ressurser som knytter seg til ville anadrome laksefisk, herunder laks, sjøørret og sjørøye, ihht. lakse- og innlandsfiskloven…»

For å styrke Norges villaksbestander mener vi det er viktig å spre informasjon som kan bidra til at dere rettighetshavere blir oppdatert med den siste kunnskapen om villaksforvaltningen. Vi ønsker derfor å sende ut informasjon med ujevne mellomrom og ser dette som en viktig medlemsfordel for vassdraget gjennom å være medlem hos oss.

Vår visjon er «Sammen for mer villaks i elvene», og får å nå dette målet er villaksen avhengig av dere rettighetshavere. Da er kunnskapsbasert og løsningsorientert forvaltning viktig. Sammen kan vi få det til!

Hvordan behandler vi personopplysningene dine?
Som utgangspunkt i GDPR-lovgivningen, krever deltakelse i informasjonstjenester som denne aktivt samtykke (personvernloven Artikkel 6 1a). Med bakgrunn i at det vil være nær praktisk umulig å gjennomføre dette blant flere hundre rettighetshavere har vi i samråd med Datatilsynet kommet til at passivt samtykke vil være tilstrekkelig til formålet som førstegangs kontakt. Som nevnt over, vil det alltid være anledning til å videre reservere seg mot kommunikasjon fra NL omhandlende dine lovpålagte oppgaver.

Norske Lakseelver mener å ha en legitim interesse i å kontakte dere rettighetshavere og at hensikten med utsendelsen oppfyller personopplysningsloven Artikkel 6 1b og 1e.

Norske Lakseelver vil ikke under noen omstendighet videreformidle dine personopplysninger til tredjepart. Opplysningene lagres på sikker server hos Norske Lakseelver og i nyhetsbrevtjenesten «Mailmojo», som vi har avtale med. Vi ønsker kun å lagre e-post.
Du kan med andre ord være trygg på at vi ikke vil videreformidle eller selge dine personopplysninger videre.