Strandryddedagen 4. mai 2019
Forvaltning/Inspirasjon

Strandryddedagen 2019

I Villaksens år oppfordrer vi alle elvelag til å invitere til årets Strandryddedag og rydde søppel langs de vakre elvene våre.

Paal
tirsdag 09.april 2019 / 12:46

Strandryddedagen 2019 - 4. mai

Hver dag er en strandryddedag

Strandryddedagen er en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent der flere tusen frivillige rydder strender, øyer, holmer og havbunnen langs kysten så vel som langs bekker, elver og innsjøer i innlandet. Dugnaden ble etablert i 2011 og er Norges største kollektive ryddedugnad.

Alle kan bidra, og vi inviterer familier, venner, kollegaer, nabolag, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, bedrifter, barnehager, skoler, speidere, miljøorganisasjoner, friluftslivet, fiskere m.fl. til å delta. Vi oppfordrer alle til å bli med på Strandryddedagen, men hvis denne datoen ikke passer, står man selvsagt fritt til å velge hvilken dag man vil rydde. Og rydd gjerne flere ganger i løpet av året.

Rydd langs lakseelva di

I anledning Villaksens år ønsker vi at det ryddes langs lakseelvene våre på årets Strandryddedag. Bli kvitt gammelt søppel, fiskeutstyr, ødelagte campingbord, rundballplast og bildekk i og langs elva. Rydd opp til sesongstart! Engasjer alle rettighetshavere, grunneiere, fiskere, lokale foreninger, skoleklasser, naboer, og andre til å bidra!

Meld på din ryddeaksjon her: Ryddeportalen

Ta gjerne med Hold Norge Rents registreringsskjema når du skal ut og rydde: Registreringsskjema for funn

Trenger du ryddeutstyr? Snart vil det dukke opp hentepunkter for ryddepakker i Ryddeportalen. Følg med!