Første laks i hoven på Camp Villaks i Otra 2015.
Sportsfiske/Inspirasjon

Hva er Camp Villaks?

Camp Villaks er en fiskecamp for alle fiske- og friluftslivsinteressert ungdom mellom 14-18 år. Bli med og arranger camp i din elv, slik at flere ungdommer får prøve laksefiske!

Ayna Heilong
Onsdag 01.mai 2019 / 16:32

Camp Villaks er at arrangement som Norske Lakseelver startet med i 2015, i Stjørdalselva, Lærdalselva, Gaula og Otra. Campene ble en kjempesuksess og det ble gjennomført 8 camper i 2016, 15 camper i 2017, 11 camper i 2018 og 11 camper i 2019.

NJFF arrangerer sammen med oss  og vi ønsker at de elvelagene som vil arrangere Camp Villaks skal samarbeide med et lokallag av NJFF. Dette har vi god erfaring med tidligere, og forøvrig også i andre arrangementer som for eksempel Villaksens dag. 

Rammene for Camp Villaks er følgende: 

- Aldersgruppe 14-18 år

- To overnattinger, i for eksempel lavvo

- Lave deltakerkostnader (Kr 500,-)

- Mest mulig praktisk fiske og morro!

Valgets kvaler en julidag i Lærdal i 2015. Det er mye å lære om valg av fluer!
Valgets kvaler en julidag i Lærdal i 2015. Det er mye å lære om valg av fluer!

Målet med Camp Villaks

Målet med Camp Villaks er at ungdom skal få god opplæring, erfaring og kunnskap om laksefiske. Hovedaktiviteten skal være praktisk fiske, men deltakerne vil også sitte igjen med verdifull kunnskap om hvor i elva laksen står, hvilke knuter som gjelder, ulike typer fiskeredskap og "fiskevettregler". I tillegg blir det mye sosialt på denne campen, og deltakerne vil få mange nye venner som de senere kan dra på fisketur sammen med. Vi håper at vi gjennom Camp Villaks skal gjøre det enklere for fiskeinteressert ungdom å opprette et nettverk. 

Har du lyst til å arrangere Camp Villaks, og er rettighetshaver i ei lakseelv eller tilsluttet et lokallag av NJFF som har laksefiske på programmet? Ta kontakt med prosjektleder Ayna Heilong på tlf: 41 64 83 94 eller e-post: ayna@lakseelver.no 

Les mer på www.campvillaks.no