Ungdom på Camp Villaks i Målselv
Ungdommen på Camp Villaks i Målselv i august, hadde en flott opplevelse langs elva, selv om laksen dessverre uteble.
Sportsfiske/Inspirasjon

Tipp topp i Målselv

Ingen laks til tross, Camp Villaks i Målselv ble et fint og godt gjennomført arrangement med fornøyd ungdom og entusiastiske arrangører.

Paal
onsdag 24.august 2016 / 12:16

Elleve ungdommer deltok på campen i Målselv en helg i midten av august. På lørdagen var det også åpent fiske for barn og ungdom under eget arrangement. Her ble det landet et par sjøørreter, men laksen viste seg å være lunefull i Målselvvassdraget denne helgen.

Campen var lagt opp med en praktisk introduksjonsrunde hvor deltakerne fikk innføring i knuter, innsamling av skjellprøver og gjenkjenning av villaksens forskjellige stadier.  Det ble også vist hvordan man kan gjenkjenne rømt oppdrettslaks.

Ungdommen ble deretter delt i grupper med to eller tre deltakere, og sendt rundt på rotering mellom instruktørene . Postene hadde fokus på praktisk fiske etter laks med henholdsvis sluk, mark, flue enhånds og flue tohånds. For mange var det ekstra morsomt å få profesjonell veiledning i fluekasting, og kvaliteten på kastingen tok seg raskt opp.

Arrangørene hadde reservert kortsonen nedenfor Målselvfossen og Sone 1 til Målselv JFF, rett over fossen. Begge stedene er meget gode lakseplasser, men trass i iherdig innsats var det ingen fisk som lot seg lure i løpet av de to dagene..

Klar med marken etter laksen i Målselv. Deltakerne fisker her på sonen rett over Målselvfossen.
Klar med marken etter laksen i Målselv. Deltakerne fisker her på sonen rett over Målselvfossen.

Etter en kjapp middag, var det klart for ny rotasjonsrunde og deretter var det fritt fiske på sonene fram til kl 02.00. Fisket ble gjennomført under oppsyn av frivillige fra Målselv JFF.  De fleste ungdommen ga seg da temperaturen begynte å krype ned mot null rundt kl 01:00.

Etter en natt i lavvo og kraftig frokost, fortsatte rotasjonsopplæringen dagen etterpå. Campen ble avsluttet kl 12.00 og det var deretter fritt fiske for instruktører og deltakere.

­Primus motor, Steinar Holen, er ikke i tvil om at de skal gjennomføre et tilsvarende arrangement neste år.

- Målselv JFF er klare. Vi tar en dialog med elveeierlaget og ser på mulighetene. Kanskje vi klarer Camp Villaks tidlig juli og barnearrangement tidlig august neste år, forteller Holen.

Camp Villaks 2016 er støttet av Miljødirektoratet og Sparebankstiftelsen