Laksefiske for ungdom
Sportsfiske/Ungdom

Suksess med Camp Villaks

Camp Villaks 2016 er over og vi kan se tilbake på en sommer med mye aktivitet.

Ayna Heilong
fredag 19.august 2016 / 11:32

Fiskesesongen 2016 har vært et godt år for ungdommer som har deltatt på Camp Villaks i 8 forskjellige elver. Til sammen har ca 150 ungdommer mellom 14-18 år deltatt, og de har lært å kaste sluken presist, lage trange snørebukter og kjøre fisk mest mulig rasjonelt. 

Sååå stor laks vil jeg ha!
Sååå stor laks vil jeg ha!

Målet med Camp Villaks er at ungdom skal få god opplæring, erfaring og kunnskap om laksefiske. Hovedaktiviteten har vært praktisk fiske, men deltakerne sitter også igjen med verdifull kunnskap om hvor i elva laksen står, hvilke knuter som gjelder, de ulike fiskevettreglene, og de har lært å bruke ulike typer fiskeredskap. På flere av campene har det også vært andre aktiviteter, som fluebinding, lesing av skjellprøver, sikkerhetskurs med brannvesenet og besøk på klekkeri.

Fluekasteinstruksjon, elvesikkerhetskurs og biologitime på klekkeriet
Fluekasteinstruksjon, elvesikkerhetskurs og biologitime på klekkeriet

Det sosiale har også vært veldig viktig, og vi opplever at mange har blitt gode venner gjennom campdagene. Noen deltakere har deltatt på flere camper, og dermed fått veldig mye erfaring fra ulike elver. Camp Villaks har skapt mange fine øyeblikk. De fine stundene rundt kveldsbålet, de tidlige morgnene med spøkelsesaktig skodde over elva, sola som steiker og regnet som presser oss sammen i gapahuken til lunsj.

Kveldsbål i Otra og sommeridyll i Lågen.
Kveldsbål i Otra og sommeridyll i Lågen.

God stemning på Camp Villaks i Lakselv
God stemning på Camp Villaks i Lakselv

Mange har fått sin første laks denne sommeren, og det er vi veldig stolte av! Det er imidlertid slik at når noen av ungdommene får en laks på Camp Villaks, så blir det litt alle deltakernes fangst. "Vi fikk laks på Camp Villaks!" Til sammen har det blitt landet ca 30 fisk, både laks og sjøørret (og noen gjedder og harr). Noen har blitt til deilig grillet fisk til kvelds, andre har blitt med de heldige fiskerne hjem. 

Opplevelsen med å få sin første laks er minner for livet!
Opplevelsen med å få sin første laks er minner for livet!

Camp Villaks har blitt arrangert lokalt i elvene, av det lokale elvelaget og den lokale jeger- og fiskerforeningen, med Norske Lakseelver og Norges Jeger- og Fiskerforbund som støttespillere. Vi er kjempestolte over den innsatsen som gjøres lokalt! Det er lagt ned mange dugnadstimer i planlegging, rigging av utstyr, klargjøring av leirplass, selve gjennomføringa og opprydning i etterkant. Til tross for dette er arrangørene skjønt enige om at å jobbe med ungdom er artig og givende. Dette rekrutteringsprosjektet har fått støtte fra Miljødirektoratet og Sparebankstiftelsen

Fikk du ikke deltatt på Camp Villaks i sommer? Fortvil ikke, nye camper blir arrangert neste sommer! Ønsker DIN elv å arrangere? Send oss gjerne en melding, til ayna@lakseelver.no 

Fangstbilder fra Lågen, Gaula og Lakselv. Glade fiskere!
Fangstbilder fra Lågen, Gaula og Lakselv. Glade fiskere!