Deltakerne på Camp Villaks i Gaula i Sunnfjord 2018 med dagens første fangst! Foto Tom Wangensten
Sportsfiske/Ungdom

Camp Villaks 2019

Camp Villaks 2019 blir arrangert i 12 elver - og påmelding åpner i dag 29. mars.

Paal
fredag 29.mars 2019 / 09:24

Fast fisk!

Vi er glade over å kunne pressentere årets elver som arrangerer Camp Villaks for ungdom fra 14-18 år. Det kan hende det dukker opp noen bonuselver i løpet av våren, men på grunn av stor etterspørsel velger vi å åpne for påmelding av de campene som er klare.

Camp Villaks i Kongsfjordelva 2017. Foto: Gunvald Hansen.
Camp Villaks i Kongsfjordelva 2017. Foto: Gunvald Hansen.

Camp Villaks er en fiske- og friluftscamp hvor ungdom kan delta uten å ha noen forkunnskaper eller eget utstyr. Hver camp har profft utstyr til utlån og tilbyr instruksjon slik at alle deltakerne skal oppleve mestring i fisket sitt. Campene har enten aldersgrense 14-18 eller 15-18 år, og maks antall deltakere varierer fra camp til camp. Alle camper har mange voksne til stede, både instruktører, grillmestre, elvevakter, "støttekontakter" og camppersonell :) Og alle camper har både damer og menn blant de voksne som stiller opp. 

Jenter på laksefiske

Vi har de siste årene sett at flere jenter melder seg på, og det synes vi er ekstra bra! Det er generellt mange flere menn og kvinner som fisker laks, så hvis Camp Villaks kan bidra til at flere jenter også vil prøve laksefiske så har vi virkelig lykkes med rekrutteringsprosjektet!

Jenter kan også fiske laks! Flott fangst under årets Camp Villaks i Målselv 2018, 17,4 kg og årets største camp-laks. Foto Steinar Holen
Jenter kan også fiske laks! Flott fangst under årets Camp Villaks i Målselv 2018, 17,4 kg og årets største camp-laks. Foto Steinar Holen

 

Rekrutteringsprosjekt mellom NL og NJFF

Camp Villaks er et rekrutteringsprosjekt Norske Lakseelver har sammen med Norges Jeger- og Fiskerforbund, med årlig støtte fra Miljødirektoratet . I tillegg har vi mottatt tilskudd fra Sparebankstiftelsen til innkjøp av fiskeutstyr som er fordelt ut i de elvene som arrangerer camp. Campene arrangeres av våre medlemslag og/ eller av lokallag av NJFF. Målet er at flere ungdommer skal oppleve den fantastiske følelsen når laksen napper i flua, når adrenalinet pumper så du rister, når du er så lykkelig at du hyler av glede, og du virkelig kjenner at du lever. Vi ønsker at flere skal oppleve dette, og aller helst at flere ungdommer skal oppleve dette og forbli sportsfiskere livet ut.