Alle deltakerne samles når det blir tatt laks! Foto Karl Hoel
Sportsfiske/Ungdom

Oppsummering av Camp Villaks i Valldøla

Flomstor elv, øs pøs regn og fisk!

Ayna Heilong
tirsdag 23.august 2016 / 10:15

Camp Villaks i Valldøla startet fredag 12. august med mange avmeldinger og litt dårlig oppmøte. På Sunnmøre hersket klassisk drittvær, noe som nok var årsak til at to tredjedeler av de påmeldte ikke møtte opp. Campen skulle imidlertid vise seg å bli veldig vellykket for de fem frammøtte!

Det kom instruktører fra Frena JFF og Valldal JFF fikk deltakerne opplæring i fluekasting, både overhode grunnkast og speycast. Deltakerne var veldig ivrige og satte tydelig pris på å lære en helt ny fisketeknikk. Det ble ingen fisk fredag kveld. Fluestang ble byttet ut med bindestikke etter hvert, og alle deltakerne fikk binde noen fluer hver. 

Fluekasteinstruksjon i Valldøla. Foto Karl Hoel
Fluekasteinstruksjon i Valldøla. Foto Karl Hoel

Lørdag vokner deltakerne til flom, og elva hadde steget fra 15m3 til 85m3. Dette medførte naturlig nok at antallet fiskeplasser var betydelig begrenset. Det ble tatt en laks på formiddagen, og kveldsmaten var sikra! På grunn av det dårlige været, og det lave antallet deltakere, var campen flyttet til gårdstunet til campleder Karl. Dette var meget praktisk da deltakerne kunne komme inn i varmen og bytte til tørre klær og sitte tørt til alle måltider. Til lunsj på lørdag hadde fruen på gården disket opp med deilig hjortegryte. 

Krevende forhold for hoving, men det gikk! Campens første laks. Foto Karl Hoel
Krevende forhold for hoving, men det gikk! Campens første laks. Foto Karl Hoel

Etter lunsj var det på nytt klart for fiske, og nå var markstanga utpekt som best verktøy på gjeldende forhold. Og jaggu ble det ikke bare én, men to lakser denne kvelden! Alle strålte og var fornøyde over laginnsatsen som var upåklagelig. Til middag denne kvelden ble det selvfanget laks, hjorteburger og pølser. Som kveldsunderholdning blir det arrangert trekning der vinneren fikk en komplett tohåndsstang sponset av Fiskespesialisten på Molde. Vinneren ble Magnus Berge. 

Leirliv langs Valldøla. Fangsten inspiseres. Foto Karl Hoel
Leirliv langs Valldøla. Fangsten inspiseres. Foto Karl Hoel

Søndag morgen var en sliten gjeng tidlig oppe. Vannstanden i elva har falt betraktelig, til 35m3, og både farge og temperatur er veldig lovende. Deltakerne benytter forskjellig redskap, både spinner, wobler, sluk og mark. I ei bittelita bakevje biter laksen på hos Magnus, som er i ekstase over sitt andre laksehugg på campen. Gleden er imidlertid kortvarig, og laksen svømmer blidt videre. 

Laksen tok marken, men svømte til slutt videre. Foto Karl Hoel
Laksen tok marken, men svømte til slutt videre. Foto Karl Hoel

Resultatet av Camp Villaks i Valldøla er uansett ikke dårlig, med tre laks på land og et solid napp fordelt på fem deltakere. Alle deltakerne mener det har vært en fin camp til tross for skikkelig ruskevær. Tusen takk til alle instruktørene som stilte opp og satte rammen for en vellykket camp villaks. Vi håper arrangementet gjentas til neste år, og da med full påmelding og fult oppmøte! 

Camp Villaks 2016 er støttet av Miljødirektoratet og Sparebankstiftelsen.