Camp Villaks i Lågen sin første laks!
Sportsfiske/Ungdom

Oppsummering av Camp Villaks i Numedalslågen 2016

Lågen leverer og Brufoss er perfekt sted for Camp Villaks!

Ayna Heilong
torsdag 11.august 2016 / 11:05

3 jenter og 15 gutter deltok på Camp Villaks i Numedalslågen 10.-11. august 2016. Regnet hølja ned fra morgenen av, men letta heldigvis i det deltakerne ankom Brufoss for registrering og oppstart kl 10. Det skulle vise seg å bli en kjempefin dag, med sol og fint vær, engasjement og bitevillig fisk i elva!

Campen startet med at Tore og Tom i Waterproof ga deltakerne en grunndig innføring i fluekasting. Dette var nytt for de alle fleste, i alle fall fluekasting med tohånds. Deltakerne syntes dette var veldig interessant og fulgte nøye med. 

Waterproof stilte med fluekasteinstruksjon
Waterproof stilte med fluekasteinstruksjon

 

Etter lunsj gikk deltakerne i gang med fiskinga, og de ble fordelt litt utover fiskestrekningen til Brufoss. Det ble fisket med både flue, sluk, mark og wobler. Det var imidlertid litt for mye vind og litt for vanskelige vadeforhold til å få skikkelig sving på fluestanga, så det viste seg at sluk var det mest effektive fangstredskapet denne ettermiddagen og kvelden. 

Anne Marit i aksjon med slukstanga
Anne Marit i aksjon med slukstanga

Daniel og Eirik
Daniel og Eirik

 

Campens yngste deltaker, den ivrige Simon på 10 år som hadde fått invilget dispensasjon for å bli med på dagtid, fikk ei flott gjedde på 1,5 kg. Her sammen med fiskekompis Eirik.

Gjeddefiskeren Simon viser frem fangsten sammen med Eirik
Gjeddefiskeren Simon viser frem fangsten sammen med Eirik

 

Eirik fikk virkelig dreisen på fluekastinga og fikk presentert flua der laksen var oppe og vakte. Bare så synd at den ikke ville ha flua! 

Eirik behersket fluefiske med knusende ro
Eirik behersket fluefiske med knusende ro

 

Camp Villaks i Numedalslågen ble arrangert av Brufoss Grunneierlag og Lardal Jeger- og Fiskforening med god hjelp av Waterproof. Vi takker alle frivligge som har stilt opp som instruktører, grillmestere og ressurspersoner, Kanda, Uco, Sport 1 i Hvittingfoss og Villmarksliv i Larvik. På gjensyn til Camp Villaks i Numedalslågen 2017!

Camp Villaks 2016 er støttet av Miljødirektoratet og Sparebankstiftelsen