Kvinnedøgn i Kongsfjordelva
Kvinnedøgnet er en populær og årviss begivenhet i Kongsfjordelva.
Elveside/Sportsfiske

Helt vilt på kvinnedøgnet

Kvinnedøgnet ble en braksuksess – også i år, med mye latter, glede og ikke minst laks.

BJFF Info
tirsdag 12.juli 2016 / 09:08

I flott fiskevær strømmet 24  glade jenter og damer, i nær alle aldre, til Kongsfjordelva lørdag den 9. Juli. Som vanlig var det et solid gjeng fra Vardøområdet, noen fra Vadsø i tillegg til mange Berlevågdamer. Boende i telt like ved elva, i campingvogn eller hytter, med bålfyring samt god mat og drikke.

Så var det fisket da – det berettes om solide fangster, noen har hatt på storinger, andre har gått tomme men er like blide etter store opplevelser. Selve laksedronninga, Lene Hansen, fikk hele seks laks, 4 sluppet fri og to på land. Den ene, en hanlaks på godt over 8 kilo. Vi møtte henne like etter at hun hadde landet den, og for en glede der hun fortalte om et fantastisk døgn der hun for det meste hadde fisket sammen med Nina Hansen. Selv om ikke Nina fikk noen laks på land, strålte hun som en sol hun også etter noen fantastiske opplevelser sammen med Lene. Det hadde vært noen virkelige basketak med laksen.

Tidligere elvevakt, Johanne Salamonsen, hadde tatt med seg noen venninner for å fiske i Kongsfjordelva. Og gamle kunster visner ikke. De hadde også flere mektige opplevelser på kvinnedøgnet. Fra Vardøgjengen viser Fam Eriksen stolt frem en flott laks – i år som i fjor. 

 BJFF setter stor pris på fiskelykken til damene – og de ønskes hjertelig tilbake neste sesong. Det ble også utloddet en boks med fluer – denne vant Ami Davidsen – vi gratulerer.