Lakselus

Oppdrettsindustrien ønsker å utnytte den nye koronaloven til å øke produksjonen av oppdrettslaks. Dette kan få alvorlige konsekvenser for allerede hardt prøvede villaks- og sjøørretbestander.

Oppdrett/Lakselus

Grensene er nå stengt og det er uvisst når de vil åpne igjen. For nordmenn er det innført forbud mot å dra på hytter i andre kommuner. Hva skjer med laksefisket i sommer?

Sportsfiske/Lovverk

Fiskeriministeren vedtok 4.februar fargene for trafikklyssystemet for oppdrett. Fargesettingen ga to røde, to gule og ni grønne soner. Ekspertgruppa som ga råd til fiskeriministeren, hadde på sin side konkludert med tre røde, tre gule og syv grønne vurderinger.

Oppdrett/Lakselus

Historien om friskmeldingen i Rauma-regionen, er historien om at det nytter. Her bringer vi hele talen som ble holdt av Rauma Elveeierlags  leder - Vidar Skiri -  ved friskmeldingen 1. november.

Trusler/Gyro

Vi anslår at det ble fisket 102.080 laks i norske elver i 2019. Det er 10 % færre fisk enn gjennomsnittet for de foregående 10 sesongene, og marginalt flere enn i den rekorddårlige fjorårssesongen. I sjøen ble det fisket 53.048 laks. Dette var en nedgang på 28 % fra 2018.

Sportsfiske/Fangst

In Norwegian media

Målselva

Da arrangeres fiskefestivalen for 4 året på rad.

Konkurransen foregår på lørdag den 15.august

En flott nygått Strynelaks.

I statsbudsjettet står det at regjeringen vil ha en tiltaksplan for å oppfylle kvalitetsnorm for ­villaks. Her er ti gode saker for laksen og annen vill laksefisk, som Norske Lakseelver ­fremmer nå i villaksåret.

Villaksens år

Siden Sjømat Norge lanserte sin nullvisjon for rømming i 2011, har det offisielt rømt over 1,6 millioner laks fra de åpne merdene langs kysten. Mørketallene er store.

Trusler/Genetikk
Spenningen er til å ta og føle på når storlaksen går ned mot fossen. Vi mistet den senere. Foto Espen Nordstrand
Sportsfiske

I villaksens år har det vært en solid økning i antall Villaksens dag, med minimum 28 arrangementer i 24 elver...

Hva betyr laks og laksefiske verden rundt? I det internasjonale Villaksåret 2019 kommer laksens biografi, og i sommer var forfatteren på norgesbesøk for å studere både vill- og tam laks.

Norske Lakseelver/Historikk
Gabriel tok den største laksen på Camp Villaks i Numedalslågen i 2019. Den veide omlag 11 kg og ble gjenutsatt. Foto Steinar Paulsen

Da var alle Camp Villaks over for denne gang. 11 camper har blitt gjennomført med stil, og 163 ungdommer mellom 14-18 år har hatt fine dager på laksefiske. Noen fikk prøve laksefiske for aller første gang, noen har lært å beherske en ny fisketeknikk, og alle har fått nye bekjentskaper med samme interesse for fiske og friluftsliv som dem selv. 

Sportsfiske/Ungdom