Tirsdag 28/9 ble det arrangert en markering mot dumping av gruveavfall i Repparfjord og Førdefjorden på Salt-scene i Oslo. Norske Lakseelver var en av flere appelanter som påpekte at den nye regjeringen må stoppe planene. Her er vår appell.

Trusler/Gruvedrift
Forside_vv.PNG

Norske Lakseelvers overordnede mål med Velg Villaksen er å sette villaksen på agendaen i forkant av årets stortingsvalg. 

Norske Lakseelver/Politikk

Hva gjør du egentlig når det oppdages syk fisk i elva? Eller hvis det plutselig kommer flere meldinger om fangst av oppdrettslaks? Her viser vi to gode eksempler på god lokal forvaltning. 

Trusler

Fra andre medier

Velkommen til årets medlemsmøte i Norske Lakseelver! 

Vi inviterer alle forvaltningslag i lakse- og sjøørretvassdrag til Fru Hagans Hotell 3. november. Tema er...

Vi inviterer alle forvaltningslag i lakse- og sjøørretvassdrag i Troms og Finnmark til Lyngskroa i...

Trusler

Her finner du en liten film om kraftverk og laks. Mye kan gjøres i regulerte elver for å hjelpe fisken.

Pukkellaks

I Troms og Finnmark er problemet med pukkellaks massivt, og problemet sprer seg stadig lengre sørover i landet. Vær obs på at denne arten er svartelistet og må tas ut av elvene!

Trusler/Pukkellaks

Mandag 16.august 2021 startet denne gjengen en storskala utprøving av klorbehandling mot lakseparasitten Gyrodactylus salaris, også kjent som «gyro», i elva Driva.

Trusler/Gyro
Bakevjen podcast.jpg

Bjørnar og Ørjan prøver med diskusjon, digresjon og kanskje litt fakta lose folk gjennom fiskens og fiskerens liv. I denne episoden gjester NLs egen Sigurd Hytterød podden med sin spisskompetanse på Gyro.

Norske Lakseelver/Gyro