Horgheim

Velkommen til Horgheim!

 

Om elva
Horgheim fiskevald starter i nord fra Malihølen. Malihølen er en flott laksehøl hvor laksen hviler seg før den tar fatt på den strabasiøse turen opp siste del av Eiafossen. Du befinner deg nå rett under Trollveggen som er Europas høyeste loddrette stup. Det er cirka 1 700 meter fra bunnen av dalen og opp til toppen av veggen, hvorav 1 000 meter er loddrett stup, der fjellmassivet delvis henger 50 meter utover veggen. Nymarka fortsetter i overkant av Eiafossen. Her er dalen på sitt trangeste midt mellom majestetiske Romsdalshorn og Trollveggen.
Videre oppover i elva åpner dalen seg opp ved fiskeplassene på Engan, og som i Nymarka glir elva rolig forbi. 
I Skjervehølen kan du vade over til den nyrestaurerte Trollbrua hvor mang en storlaks har vært dratt i land.
Ved Fantebrauta-tunnelen finner du det gamle landemerket Vassmerkesteinen. Her har mange veifarende stoppet for å iaktta laksefiske på nært hold.

Videre oppover fyllinga med stabbesteiner, når du nærmer deg den gamle skysstasjonen Horgheim, snor elva seg i "Svingen". Dette er også en yndet fiskeplass.

I tillegg til fosser og stryk har valdet lengre rolige partier hvor du på grunn av det klare vannet i Rauma kan følge med på laksens vandring.

Det er lagt ut fiskekortsalg kun i slutten av juni. Da håper vi at elva ikke er større enn at laksen går Eiafossen. Helst under 205cm. Er ikke elva gunstig for fiske vil du ha mulighet å få refundert fiskekortet innen 2 døgn før fisket ditt starter. Resten av sesongen er dessverre allerede fullbooket.

Parkering for fiskeplassene finner du i kartet.

Video av valdet

Før du kjøper fiskekort må du sette deg inn i disse reglene:

Regler / kontakt for fiske i Rauma
Fiskeregler i Rauma elv fra og med 2023

Lenke til fiskeravgiftkort

Lenke til RAUMAkortet (elvekortet)

Det finnes flere sider (lenke) til vannføringing Rauma. Her er en:
Vannstanden i Rauma for Horgheim

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til eventyrlige Horgheim - og Skitt fiske!
Liv Jorunn og Arve

Om oss:

Dagens vertskap er Liv Jorunn og Arve Horgheim. Garden har tilhørt familien i ca 400 år. Her har det vært drevet skysstasjon, hotell, og gjestgiveri. Fra 70-tallet og fram til at Rauma ble rotenonbehandlet ble den gamle skysstasjonen leid ut sammen med laks- og ørretfiske.
 

Trolltindene
Contact
  • Navn: Arve Horgheim
  • E-post: arve@horgheim.no
  • Telefon: 92233727
  • Lenke: Link to Elveguiden