Dette året blir det sett ut ca. 30 000 stk. smolt i motsetnad til pålegget som er på 40 000stk. (jfr. tidlegare orientering om utsortering av fisk med brystfinneslitasje).
Årets første døgn er noe preget av mye snøsmelting og nedbør som gir en brun elv og vanskelige fiskeforhold. Til tross for dette er det en god start med 27 registrerte fangster.
Tirsdag 31. mai kl 18.00 sparker vi i gang fiskesesongen i samarbeid med Stjørdal Jeger- og Fiskerforbund.
Arrangementet avholdes på Hembre Camping.
I 2020 ble Stjørdalskortet innført. Midlene herfra skal utelukkende gå til kultiveringstiltak i Stjørdalsvassdraget.
Iverbekken er ett av flere gode kultiveringstiltak som dekkes av blant annet Stjørdalskortet, men også med støtte fra Redd Villaksen og Miljødirektoratet.
Her ser du noe av det som Stjørdalskortet har tilført elva i form av kultiveringstiltak og tilrettelegging for at vi også skal ha laks å fiske etter i framtiden.
Du kan også lese mer om Stjørdalskortet og kultiveringskontoen her.
Hembre Gård med Aksel og Beate Hembre stilte vald og Camping disponibel for årets Camp Villaks i Stjørdalselva. Guidene Mattias «Hajas» Andersson og Kenneth Löfstrand med flere i og rundt Elveeierlaget og fiskemiljøet stilte frivillig opp denne helgen sammen med mange av SJFF sine medlemmer for 16 tilreisende ungdommer fra Oslo i Sør til Verdalen i Nord.
I anledning Villaksens år vil Norske Lakseelver sammen med Norges Jeger- og Fiskerforbund arrangere en nasjonal åpning av laksesesongen 1. juni. Klima- og Miljøminister Ola Elvestuen kommer, gjør du?
Stjørdal Jeger- og Fiskerforening og Stjørdalsvassdragets elveeierlag oppfordrer laksefiskerne til måtehold. De oppfordrer spesielt fiskerne til å la den store tidligvandrende laksen svømme videre.
Stjørdalsvassdraget har hatt stor betydning for dalføret gjennom flere århundrer, ikke minst i form av laksefiske hvor bønder med tilgang til elva drev fangst med faststående innretninger og med nøter og garn. Laks var på mange av gårdene et viktig innslag i kostholdet om somrene, ja langt ut over å være en kulinarisk opplevelse slik vi gjerne klassifiserer et villaks-måltid i dag. Det går mange historier fra gamle dager hvor tjenestefolk reserverte seg mot å få servert laks hver dag, maks 5 dager i uken, takk!