Numedalslågen_2021_villaksens dag_fangst_sjøørret_august høberg
Sportsfiske/Villaksens dag

Suksessdag i Holmfoss med Villaksens dag

Villaksens dag i Holmfoss i Numedalslågen 14.juli 2021 ble en braksuksess. – En skikkelig trivelig dag med bare god stemning, så fangst på toppen av det hele var helt fantastisk!

Ayna Heilong
fredag 16.juli 2021 / 13:39

Holmfoss Lakselag arrangerte Villaksens dag i Numedalslågen, på Holmfoss, onsdag 14. juli. Primus motor for arrangementet var rettighetshaver og entusiast Nils Olav Gjone. – Dette har vi gledet oss til lenge, og vi var veldig spente på hvor mange som ville komme og delta denne dagen, forteller Gjone. – At det skulle bli så mange som 135 personer med stort og smått som kom innom, hadde vi ikke sett for oss! Her var folk i alle aldersgrupper, og både lokale og tilreisende fra Drammen og Oslo-området. Kjempegøy!

Numedalslågen_2021_villaksens dag_oversiktsbilde

Programmet var fyldig og strakte seg fra kl 12-20, senere utvidet til midnatt. Nybegynnere kunne få innføring i laksefiske med sluk, mark eller flue, og de kunne låne alt de trengte av utstyr. Det var satt av et stort område til fisking, og egne soner for fiske med de forskjellige redskapene. – Det betyr mye for oss at så mange nybegynnere ville prøve laksefiske, så vi er glade for at vi hadde forberedt oss godt slik at vi hadde mange instruktører og mye forskjellig utstyr til utlån, sier Gjone.

Numedalslågen_2021_villaksens dag_fiske_oversiktsbilde

Det var flere som fortjener tittelen «æresgjest» denne dagen, og først ut var forfatterskapet bak barneboka «Villaksen Salomon om den store reisen», André Valler, Oscar Jansen og Tore Bråthen. Boka ble første gang utgitt i 2012, men ble oppdatert og relansert i juni 2021. På en fantastisk scene med den flotteste bakgrunnen ble det fremført høytlesning og musikk fra boka, til stor begeistring fra både barn og voksne blant publikum.

Numedalslågen_2021_villaksens dag_Villaksen Salomon_scene ved elven
Beskrivelse

Scene med fantastisk bakgrunn som virkelig setter stemningen! André Vaaler leste fra boken sin "Villaksen Salomon og den store reisen", sammen med Oscar Jansen og Tore Bråthen.

Scene med fantastisk bakgrunn som virkelig setter stemningen! André Vaaler lete fra boken sin "Villaksen Salomon og den store reisen".

Videre fulgte en sekvens hvor folk kunne få mer kunnskap om og innsikt i Lågenlaksen. Finn Økland fra NINA fortalte engasjerende om telemetriprosjektet som foregår i Lågen. Håkon Torsvik fra NMBU orienterte om den nylig oppståtte situasjonen med fangst av laks med sykdomstegn i Lågen. – Det var tydelig at også mange syntes det ar interessant å høre om slike forskningsprosjekter på villaksen, forteller Gjone.

Numedalslågen_2021_villaksens dag_telemetri og laksesykdommer
Beskrivelse

Fra standen til Finn Økland (NINA) og Håkon Torsvik (NMBU) med informasjon om telemetriprosjektet i Lågen og sykdom på laksefisk. 

Fra standen til Finn Økland (NINA) og Håkon Torsvik (NMBU) om telemetriprosjektet i Lågen og laksesykdommer.

Det var så mange engasjerte fiskere til stedet at vertskapet bestemte seg for å utvide det frie fisket til midnatt. Og det gav resultater, for rett etter «mørkets frembrudd» fikk Silje Gabrielsen (14 år fra Oslo) en flott laks på 7 kg. Silje har vært en ivrig sportsfisker i mange år, men dette var hennes første tur til Holmfoss. Neppe den siste, håper vi. Gratulerer med flott fangst, og gratulerer med vel gjennomført Villaksens dag.

Numedalslågen_2021_villaksens dag_fangst_silje gabrielsen
Beskrivelse

Silje Gabrielsen (14 år fra Drammen) fikk den største fisken på Villaksens dag i Holmfoss 2021. 7kg, tatt på spinner.

Silje Gabrielsen (14 år fra Oslo) fikk den største fisken på Villaksens dag i Holmfoss 2021. 7kg tatt på spinner.