Borealis vinterfestival 2019
Altaelva blir årets tema - snø og is under årets Borealis Vinterfestival.
Elveside/Inspirasjon

BOREALIS VINTERFESTIVAL

Borealis vinterfestival er en svært populær begivenhet i Alta. Festivalen er satt sammen av mange arrangementer og arrangører i første del av mars måned. Som en del av "Villaksens år" blir årets hovedtema for snø og is - ALTAELVA.

KarianneJohansen
søndag 13.januar 2019 / 18:19

I dag er Borealis vinterfestival en av de største vinterfestivalene i nord. Snø- og iskunstner Laila Kolostyak står som regissøren bak de aller fleste utsmykninger og byggeprosesser med snø og is i forkant av vinterfesten, og med seg har hun et hundretalls mennesker fra grunnskolealder og oppover.

Det største prosjektet hvert år er Snøscenen til åpningsshowet, som er en attraksjon i seg selv! Ansvaret for det spektakulære som skal skje på denne scenen fra år til år rulleres mellom Alta Videregående Skole, Huset og Kulturskolen.

Alta videregående skole har utover dette, med hundrevis av elever, blitt uvurderlige aktører i de mange byggeprosessene, samt gjennomføring og dokumentasjon hvert år. Det er et mangfold av kulturaktiviteter og opplevelser i og rundt Alta i denne perioden.

Tusenvis velger å være tilskuere – og dere er kanskje de aller viktigste!

Vel møtt til vinterfest i Alta!

Borealis vinterfestival arrangeres 7. - 17. mars 2019 - Foto: ALI
Borealis vinterfestival arrangeres 7. - 17. mars 2019 - Foto: ALI

(Infromasjonen er hentet fra festivalens Facebookside)