

Syltalaksen fra Kongsfjordelva
Syltalaks er på vei å bli en klassiker for Kongsfjordelva og de fiske- og matglade. Her er oppskriften servert i sesongens siste fiskeuke.
Vi er nå inne i laksesesongens siste fiskeuke. På søndag er det ubønnhørlig slutt, og de fleste av oss kan vel se tilbake på en fantastisk sommer med laksefiske og spennende dager i Kongsfjorddalen. Lakseoppgangen har vært god, og fangsten har også iår vært formidabel. Som avslutning på en flott sesong gir vi deg her en særdeles smakfull og spennende oppskrift på - Syltalaks. For mange fiskere her i elva vår en klassiker.
Så hva behøver du?
Filet fra smålaks på 1,5 – 2 kilo.
2,5 liter vann
½ kilo grovsalt
2 dl sukker
4 pk hvit helpepper
3 pk hel nellik
10-15 lauvbærblad
2 dl 7% eddik
Kok opp alt, foruten eddik og laks, i en kjele – la det koke 5 minutter – for så å la det avkjøles. Ha så i eddiken bland det inn og ha i beinfri laksefilet. La det stå passe kjølig i om lag 16 timer. Så er det klart for festmåltid. Skjær laksen i tynne skiver og server med kokt potet og gulrøtter – og glem for all del ikke rømme. Måltidet passer utmerket ved elvebredden med gode venner!