Tiensuu

Tiensuu er nok en av kronjuvelene i Lakselvas smykkeskrin. Ovenfor Tiensuu har man det karakteristiske leire- og sandfallet som årlig gjør at man herfra og nedover opplever blakking av vannet. 

Tiensuu betyr «ved veiens ende», og kommer fra den gangen man kun hadde hesteskyss i Lakselvdalen og Lakselva var et ferdselshinder. Tiensuu er nok en av kronjuvelene i Lakselvas smykkeskrin. Ovenfor Tiensuu har man det karakteristiske leire- og sandfallet som årlig gjør at man herfra og nedover opplever blakking av vannet. Dette virker ikke å innvirke særlig på fiskeplassen, men her som ellers, er det nok en gyllen regel at man bruker mer «skrikende» farger hvis elva er godt farget.

Tiensuu og Tiensuukuoppa fiskes best fra østsiden, men kan også fiskes fra vestsiden. Ved sistnevnte alternativ må du være klar over at du fisker fra elveforbygning som er heller vanskelig og ferdes på, spesielt hvis du må følge etter fisk. Adkomsten til Tiensuu gjøres best ved å parkere ved veis ende på Gjøkenes og følge elva nedover, eller ved å parkere ved infoskiltet på Stangnes og fiske fra forbygningen.