Stødno

Storvokst sjøørret tatt på en liten nymfe i Lærdalselvi.

Fiske selges som pakker med pris: ca 800 - 1100kr per døgn per mann, med overnatting rett ved elven.
Spørsmål angående pakker: Ta kontakt i "Chaten" her på elveguiden. Eller send melding til Bjørnar Neteland: 93436593

Stødno ligger nederst i lærdalselvi og er det første valdet laksen og sjøørreten møter når den kommer inn fra Sognefjorden. Det er ikke uvanlig å se store flak av sjøørret og laks som sirkulerer nederst på valdet gjennom hele sesongen. Valdet er et spennede vald for både sjøørret og laks, og kanskje enda bedre på sjøørreten da laksen har vært litt fraverende i Lærdal siste 2 sesongene. Snittvekten på sjøørreten som blir tatt i  lærdal er ofte opp mot 2,5kg og Stødno holder sjøørret gjennom hele sesongen

Stødnaelvi er delt inn i to rettar fram til 1. august. Retten er til sammen om lag 1,6km km fra munningen. Den nederste retten ender rett ovanfor villakssenteret ( se kart ). Stødno har 14 høler. 5 på nederste retten og 9 på den fremste retten. Alle er eigna for fluefiske. Retten er i gåavstand fra fiskehyttene og det kan fiskast fra begge sider.

Elva vert leigd ut til grupper på opptil 6 personer av gangen av varierande lengede. De pakkene som ligger ute nå er 3- og 4 dagers, søndag -onsdag og onsdag - søndag. Skifte skjer Klokken 18.00. Er det ønske om kortere eller lengre opphold, ta kontakt med Per Hjermann. I Juli er valdet delt opp i Øvre og Nedre, mens i August så er det et stort vald. Utleigehus føl med som ein del av utleigeforholdet.

En av hyttene på "øvrevald" sett fra luften.

Utleigehus: På den nederste retten er det ei hytte med normal standar. Den fremste retten har to hytter. Det er på begge steder bad dusj/wc og plass til 6 personer (nederst vert det litt trangt å fiske med 6 personer). Ellers er hyttene normalt innreda med tv, kjøkken etc.

 

Veibeskrivelse: Ta av hovedvegen der det er skilt mot sjukehuset og ta til venstre etter brua over elva. Ved enden av vegen ligger gården.
 

Contact