Numedalslågen_CampVillaks_TomTveitan_060821
Sportsfiske/Ungdom

Camp Villaks Numedalslågen

For femte år på rad arrangeres Camp Villaks i Numedalslågen, også i år med stor suksess!

Hanne Sørvik
fredag 13.august 2021 / 12:00

Det er en spent gjeng jeg møter ved Laksehytta ved Brufoss. Noen kjenner hverandre fra før, og noen er kommet alene og er klar for å få nye fiskevenner. Spenningen er til å ta og føle på, og det er åpenbart at de vil komme seg i elva så fort som mulig. Men først må det bygges leir og gjøres noen forberedelser for helga.

Onsdagskvelden brukes på et interessant foredrag av Jan Arhaug og fluebinding med Tom Tveitan. Her læres det bort tips og triks, flueknuter og fiskemetoder. Ungdommene er proppfull av informasjon, og er sultne på å teste dette i elva.

Numedalslågen_CampVillaks_040821
Foredrag med Jan Arhaug på Camp Villaks i Numedalslågen 2021

 

Denne dagen er det kveldsfiske som gjelder, og de ivrigste holder på helt til klokka nærmer seg 23.30. Det blir fort stilt i leiren, og forventningene til morgendagen er store.

06.45 vekkes alle i leiren, bortsett fra en, han våkner ikke av at teltet bare blir ristet lett i. Da er det fint med opprop og om ikke lenge er alle på plass. Bjarnulf Helgeland steker egg og bacon for harde livet, og alle blir god og mett. Nå går turen i elva!

Jeg blir med 8 av 12 ungdommer ned i Kallebergøya, mens andre reiser opp i Føssa. Noen går rett på sak og hiver seg i kastinga med det samme. Andre vil bli med lengre opp i sona for å øke sjansene, og noen vil øve litt på å kaste med flue sammen med Tore Flåten. Alle strålende fornøyde.

Både sola og laksen viser seg med jevne mellomrom, og ungdommene fisker og fisker. De fisker helt fra kl.09 non-stop, og har så vidt tid til en liten lunsjpause. Tålmodigheta er imponerende, men begynner å bli litt tynn etter mange timer uten fangst. Vi får høre at gutta i Føssa har landa den første laksen, og alle der har vært borti fisk.

Numedalslågen_CV_SigmundAndersen3_060821
Amund Eid(14) med både første laks på Camp Villaks Numedalslågen 2021, og sin første noen gang! Foto: Sigmund Andersen

Det gir en ny gnist og alle er på hugget i Kallebergøya. Kristian Grung vil prøve litt fluebinding på nytt, og Tom er ikke vanskelig å be. Han finner frem utstyret. Kristian binder en klassisk Sunray Shadow, og setter den like godt på fiskestanga. 15 minutter senere er det laks på!

Kristian Grung(alder) med sin første laks, også på egen flue!

Nå har det løsna, og ikke lenge etterpå er det flere som er borti fisk, men ingen flere landes denne dagen på Kallbergøya. Nå er det på tide med påfyll av energi og det er grilla hamburger og pølser til middag.

Etter dette reiser vi opp til Føssa, hvor det var suksess for de andre tidligere på dagen. Jeg må dessverre forlate Camp Villaks tidligere, for å komme hjem og forberede meg til noen viktige møter.

Jeg får tilsendt noen bilder og stemningsrapport:

Numedalslågen_CV_ToreFlåten5_060821
Tor Lyngø, camp villaks tok en pen sjø ørret på Stubben. Foto: Tore Flåten
Numedalslågen_CV_SigmundAndersen2_060821
Camp villaks dag 2: Tok ikke lang tid før Syver Berg Alstad fikk dagens første! (14) 5,2kg. Foto: Sigmund Andersen

Alt i alt må vi si dette var en stor suksess! Mye fisk og mye fiskeglede. Det viser hvor viktig det er å rekruttere ungdommer inn i laksefiske – de er den neste generasjonen som skal ta vare på villaksen i Norge. Og nok en gang har dugnadsånden og frivilligheten i laksenorge ført til et fantastisk arrangement.