Laks fra
Bilde fra videoovervåkinga i Kongsfjord
Sportsfiske/Fiskekort

Laksefiske og corona i Kongsfjordelva

Det er nå klart at innreiseforbudet for utenlandske sportsfiskere vil være frem til 20. august. Ny vurdering fra myndighetene vil komme i juni.

Paal
mandag 18.mai 2020 / 10:06

Corona- viruset som har rammet oss alle har skapt mye usikkerhet. Det gjelder også kommende sesongs laksefiske i Kongsfjordelva og Storelva. Foreløpig er det klart at innreiseforbudet for utlendinger vil bli frem til i august. Ny vurdering er ventet fra myndighetene i juni. Det skal vurderes om innreiseforbudet også skal gjelde for nordiske fiskere. Fortsatt er det stor usikkerhet som preger fisket for kommende sesong. For nordmenn er det ganske klart at det vil ikke bli noen restriksjoner for fisket og reise. Det vil gjelde både for Kongsfjordelva og Storelva. Så har du lyst å prøve fiskelykken på elva ved Verdens ende er du velkommen, vi har ledige perioder.

BJFF vil selvsagt følge helsemyndighetenes råd og veiledning, og vil tilrettelegge for både desinfisering og trygge omgivelser både i våre gjestehytte, ved kortsalget og langs elva. Foreningen er i løpende kontakt og dialog med grunneier Fefo, NJFF (Norges Jeger og Fiskerforbund) og NL (Norske Lakseelver). Sammen vil vi finne løsninger for kommende sesong, og følge myndighetenes pålegg og anbefalinger.

For kommende fiskesesong kan det meldes at det nå midt i mai er fortsatt mye snø i fjellet, men man ane et kommende væromslag i kommende uker. Kanskje er det selve våren som er på vei. Vi gleder oss alle til kommende sesong og håper den igjen skal løpe normalt og skape den forventede fiskeglede både i Kongsfjordelva og Storelva.