Ola Elvestuen
Leder for Stjørdalsvassdragets elveeierlag, Gunnar Daniel Fordal, diskuterer laksepolitikk med klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Foto: Martin Lerberg Fossum.
Villaksens år/Politikk

Ønsker tilpassing av oppdrettsregelverket

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen diskuterte laksepolitikk med ordførere og lokalpolitikere i Stjørdal 1. juni. Dessverre var ikke laksen i elva av de mest bitevillig.

Paal
tirsdag 04.juni 2019 / 12:58

Den nasjonale åpninga av laksefiskesesongen i Stjørdalselva ble feiret med flere arrangement. Det var premiere på filmen om den fantastiske villaksen på kulturhuset Kimen, fiskekonkurranse og politikerdebatt.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen viste til den kommende handlingsplanen for villaksen, og behovet for å sørge for at trafikklysregimet som styrer oppdrettsindustrien ikke kommer i konflikt med lovverket som beskytter villaksen.  Ministeren var klar på at slik var det ikke i dag, og at det måtte komme en revidering av påvirkningsfaktorene.

Engasjert debatt om villaksens kår under nasjonal åpning i Stjørdalselva.
Engasjert debatt om villaksens kår under nasjonal åpning i Stjørdalselva.

Hele politikerdebatten ble streamet på Hooked.no og kan ses her. Deltakere var Arne Nævra (Sv), Stig Klomsten (Ap), Karia Anita Furunes (Sp), Tommy Reinås (MDG), Ingrid Marie Hildrum (Krf), Ola Elvestuen (V), Pål Sæther Eiden (H) og Lill Harriet Sandaune (FrP).

-Politikerdebatten viste at det jevnt over er større kunnskapsnivå nå enn for noen år siden. Det er vi glade for, understreker generalsekretær i Norske Lakseelver, Torfinn Evensen.

Etter debatten fikk mange av politikerne prøve seg som laksefiskere, men det kalde vannet gjorde at det ikke var så mye fart i laksen.